Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, critica l’acord al qual han arribat PP i PSOE per al nomenament dels membres del consell d’administració de RTVV, que ha deixat sense cap possibilitat d’èxit la proposta feta des de Compromís per a professionalitzar eixe òrgan de direcció “perquè no aporta cap solució de futur per a la situació de fallida econòmica de l’ens públic, ni tampoc garantix una direcció professional que faça viable la radiotelevisió valenciana”, segons ha explicat Morera a l’eixida de la reunió.

En la seua opinió, “la proposta conjunta realitzada per PP i PSOE no respon a les necessitats presents i futures de l’organisme. Nosaltres hem aportat, en el lloc que ens correspon, a una persona de perfil adient, com és el sociòleg i professor universitari Rafael Xambó. És responsabilitat dels altres grups elevar les propostes que consideren convenients, de les quals nosaltres no ens sentim responsables”.

Morera ha explicat que al llarg d’este matí, ha estat convidat per Rafael Blasco i Jorge Alarte a sumar-se a la proposta de designació de membres del consell d’administració de RTVV, després què PP i PSOE hagueren arribat a un acord global sobre els nomenaments a realitzar al ple del proper 14 de juliol per a diferents organismes i entitats de la Generalitat.

En esta reunió, el portaveu de Compromís ha reiterat al síndic del grup socialista la possibilitat de bloquejar el nomenament dels membres del consell d’administració de RTVV, perquè sense el concurs del PSOE, el PP no podia obtenir els dos terços necessaris, segons marca el reglament de les Corts.

D’una altra part, Morera ha explicat la firma del seu grup a la proposta global plantejada per a la resta d’organismes i institucions, després d’haver trobat una persona amb un perfil adequat per a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, com és Eduard Mira, després dels intents del PP de retrocedir en el consens lingüístic aconseguit en els darrers anys, amb propostes de candidats secessionistes com Enric Esteve o Voro López.

El portaveu de Compromís també ha declarat que és “una notícia històrica la presència de l’escriptor Joan Francesc Mira al Consell Valencià de Cultura, perquè en la seua persona es reconeix el treball de les entitats i usuaris lleials del valencià, el símbol més important de la nostra cultura”.