Bota al contingut principal

La regidora de la Dona, Mònica Alvaro, ha demanat que es retire el còmic ‘Norma a l’atac’ per considerar-lo “masclista, bròfec i xenòfob”.

Segons detalla l’edil de Compromís, als col·legis de la ciutat i entre l’alumnat de primària, s’han repartit uns còmics amb el suport de dues institucions alienes a l’Ajuntament dels quals la corporació municipal no tenia constància.

És més, la regidora de la Dona, desvincula totalment l’Ajuntament de Vila-real de cap implicació en el llibret i demana als docents que no el repartesquen, “perquè estereotipa dones i homes i és una influència nefasta sobre l’alumnat”.

“Malgrat que la intenció didàctica del llibre siga la d’ensenyar correctament l’ús de les normes i excepcions de la nostra llengua, els personatges que apareixen en el còmic representen el culte al cos, la corrupció i les addiccions a la societat de consum, i en el còmic es mostren escenes en les quals la protagonista ha estat ingressada en un hospital per consum abusiu d’alcohol, mentre que la seua amiga manté relacions sexuals amb un traficant de mines antipersona”, señala Àlvaro, qui considera que el còmic també té un alt contingut xenòfob i, al mateix temps, en boca de la protagonista, podem llegir frases com “tots els homes són uns porcs”.

“Ens sembla inadequada l’elecció d’aquest còmic per a qualsevol tipus de públic, i molt menys per a l’alumnat de primària de la ciutat. La difusió d’aquest llibret anomenat Norma a l’atac ens sembla totalment fora de lloc i des de l’Ajuntament de Vila-real, mitjançant la Regidoria d’Educació, ja s’ha demanat a les escoles de la ciutat que retiren aquest material que des de la Dona qualifiquem de masclista, bròfec i xenòfob”, conclou la regidora de Compromís i tinent d’alcalde de la ciutat.