Bota al contingut principal

Els nous cartells apareixeran en llocs tan importants com el carrer Major (carrer d’en Çalema), o el carrer Cervantes (carrer d’Enmig).

En alguns casos es tracta de noms amb més de quatre segles d’història.

L’Ajuntament de Betxí, a instàncies d’una proposta realitzada per l’Associació Amics del Palau, ha iniciat la instal·lació de plaques amb els noms històrics dels carrers més cèntrics del casc antic. D’esta manera, en les pròximes setmanes 17 carrers tindran, al costat del nom actual, el nom històric documentat als arxius municipals.

Entre les vies afectades es troben, per exemple, el carrer Major (d’en Çalema, s.XVI), el carrer Cervantes (carrer d’Enmig), la Plaça de Sant Joan (Plaça de la Mesquita o del Pou de Sant Joan s. XVI), el carrer dels Dolors (Carrer de la Morera o d’Alonso, s. XVII) o el carrer Mossén Belaire (antic carrer de la Carnisseria).

L’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, ha destacat que “ara és un magnífic moment per a recuperar els noms passats dels carrers més cèntrics del poble, ja que permetrà, juntament amb la restauració del Palau, retrobar les arrels dels nostres avantpassats”.

S’espera que esta siga la primera fase d’un procés més llarg, ja que segons Remolar “es preveu que en els pròxims anys esta duplicitat de nomenclatura s’aplique a d’altres vies històriques del poble”.

A més a més, segons el primer edil, s’intentarà que este projecte de recuperació històrica vaja paral·lel a la posada en valor dels nombrosos “porrats” que hi ha al casc antic.