Bota al contingut principal

El diputat de Compromís responsable en temes educatius, Josep Maria Pañella, ha registrat unes preguntes al parlament per tal de conéixer l’estat d’abandonament de les instal·lacions educatives, un estat que s’ha evidenciat amb l’enfonsament d’un sostre a un col·legi de la ciutat de València quan els alumnes encara hi eren a classe.

Segons Pañella, “el cas és molt alarmant i el que és preocupant és que no és la primera vegada que un col·legi públic valencià pateix un enfonsament. Segons diuen, el centre on ha caigut el sostre havia tingut feia poc de temps una revisió i sembla que no es va detectar res, per això hem demanat una còpia d’eixe informe perquè volem saber quins informes de les instal·lacions són els que fan des de la conselleria”.

Pañella ha declarat que és “molt escandalós que, dies després de saber que des d’Educació i Sanitat han transferit 3,7 milions d’euros a Presidència, per a la promoció de la imatge pública de Fabra, haja caigut un sostre en una classe plena de xiquets i xiquetes de quatre anys i, a més, de la línia en valencià. Sembla que els estudiants que s’aventuren a anar a les escoles públiques valencianes hauran d’assistir a classe amb casc, la qual cosa no és broma i la qual cosa evidencia l’abandonament del govern de Fabra del sistema educatiu valencià, eixe que no volia posar en risc i per això tancava RTVV però on continuen enfonsant-se els sostres, com abans del tancament de RTVV també”.

Per no ser la primera vegada què passa açò, Pañella considera que el govern de Fabra en general i la consellera Català, “són un perill per als estudiants valencians i tarden en depurar responsabilitats, tarden a destituir responsables, a investigar o a presentar dimissions”.