Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha explicat hui que “anem a registrar diferents iniciatives parlamentàries contra la supressió d’unitats escolars infantils al centre Alfons X de Novelda proposada per la Conselleria d’Educació per al pròxim curs i que se suma a les retallades efectuades ja els darrers anys als centres públics del municipi”.

 

Mollà ha realitzat estes declaracions després de reunir-se ahir amb representants de l’AMPA del centre, una reunió a la que també ha assistit Vicent López, responsable de política local de Compromís per Novelda.

 

En este sentit, la diputada de Compromís ha assenyalat que “el ple de l’Ajuntament de Novelda ja va aprovar una moció en la que sol·licitava a la Conselleria renunciar al tancament d’estes aules i, en este sentit, volem que el Govern valencià aclarisca si se li ha donat trasllat d’esta decisió i, en cas afirmatiu, per què ha ignorat la petició del ple”.

 

“L’obligació de la Conselleria és atendre les demandes de les comunitats educatives dels centres públics de Novelda i, en este sentit, és vergonyós que des de la Generalitat, en lloc d’escoltar estes reivindicacions, s’estiguen posant en marxa noves retallades que afecten de manera directa als centres públics”, ha destacat.

 

Alhora, Mireia Mollà ha apuntat que “anem a exigir a la Conselleria que facilite l’informe de la inspecció educativa sobre els espais escolars per alumne, un document sol·licitat des de fa dos anys, però que segueix sense fer-se públic i que pot afectar de manera molt significativa al manteniment de les aules que es reclama”.

 

“Des de Compromís entenem que el Govern autonòmic ha de fixar com una prioritat el suport a la xarxa de centres públics i, per tant, presentarem les propostes necessàries per tombar estes retallades que el PP vol realitzar al municipi de Novelda en matèria educativa”, ha conclòs.