El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha afirmat que “si durant aquests anys de crisi s’haguera posat en marxa el Corredor Mediterrani, aquesta infraestructura estaria contribuint a impulsar i dotar amb més força la recuperació econòmica i la creació d’ocupació al nostre territori i a la resta de l’Estat”.
En aquest sentit, “la infraestructura que havia d’haver sigut prioritària per a Espanya en l’última dècada segueix sense executar-se en 2016, després de diversos governs de diferent signe polític en el Govern de l’Estat. Ha estat, per tant, una dècada perduda, perquè no s’ha escoltat la demanda dels valencians i el clam des de fa molts anys de tota la nostra societat civil perquè se li donara prioritat a aquest eix ferroviari a través de la corresponent dotació econòmica”.
Rafa Climent ha inaugurat la jornada empresarial “València, Motor del Corredor Mediterrani” en què s’ha debatut sobre el potencial econòmic valencià en l’àmbit del Corredor Mediterrani i sobre aquesta infraestructura com a factor clau per a la competitivitat empresarial”. Aquesta jornada forma part del cicle de conferències organitzat per elEconomista.es en el desè aniversari de la seua edició de València.
El conseller ha assenyalat que, des del Consell, continuarem reivindicant aquesta infraestructura, ja que considerem que “València ha de ser i serà el motor del Corredor Mediterrani, perquè el nostre territori disposa de tots els elements per convertir-se en la locomotora d’una economia real, que genere ocupació i llocs de treball estables i de més qualitat, basada en la producció industrial, en la innovació i en la internacionalització de les nostres empreses”.
Així, ha assenyalat que “amb el Corredor Mediterrani, el Port de València pot esdevenir una gran porta d’entrada de mercaderies cap als mercats interiors europeus, que a més d’un gran impuls a l’activitat logística, beneficiaria als nostres sectors productius més exportadors, com l’agroalimentari, el moble, el taulell, el tèxtil, el sector de l’automoció o la joguina, que podrien tindre accés a nous mercats o una major competitivitat en el transport si disposaren d’aquest carril ferroviari, que els reduïra costos i temps per arribar a l’interior i al nord d’Europa”.
A més, Rafa Climent també ha defensat el Corredor Mediterrani en el marc d’un model de creixement econòmic sostenible, ja que “no hem d’oblidar que el transport ferroviari és molt més respectuós amb el medi ambient que el transport per carretera i, per tant, és fonamental per evitar l’increment de la contaminació i de les emissions de CO2 a l’atmosfera”.