La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat que el Govern valencià “promou una economia sostenible, amb perspectiva de gènere, amb inclusió per a les persones amb diversitat funcional i per als joves. Es tracta d’una economia centrada en les persones i en el seu benestar”.
Oltra ha fet aquestes declaracions durant l’acte d’inauguració de la XVI edició del Congrés d’investigadors en economia social i cooperativa, que en aquesta ocasió aborda el creixement econòmic i el benestar.
Durant la seua intervenció, la vicepresidenta ha posat èmfasi que “una economia sense sostenibilitat és una fal·làcia, depreda el territori i el deixa esgotat”.
Referent a això, Oltra ha assegurat que “des del Consell s’està treballant perquè les empreses que recullen els principis de confiança, honestedat, responsabilitat, cooperació, solidaritat, generositat i compassió puguen obtenir beneficis legals que done avantatge respecte de les regides per valors associats únicament al lucre econòmic”.
Per això, segons ha explicat la vicepresidenta, s’han incorporat a les contractacions públiques clàusules socials i antimonopoli “per afavorir aquelles entitats que aporten qualitat enfront de quantitat”.
Oltra ha recordat que “el teixit productiu de la nostra terra està fet per empreses menudes, que són les que posen en marxa cada dia la màquina del treball i la riquesa. Dins d’aquest teixit s’emmarquen les cooperatives, societats laborals, tercer sector, entitats sense ànim de lucre, institucions d’economia social, etc.”.
Model productiu pensat en el futur de les generacions
La responsable d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha insistit que el Govern “promou un nou model productiu pensant en el futur de les properes generacions, no en les pròximes eleccions. Es tracta de fer política de sostenibilitat enfront de les insostenibles”.
En aquest context, la vicepresidenta ha fet referència a la nova Llei de Comerç Sostenible; el primer Pla de la producció ecològica valenciana 2016-2020; o el Pla Avalem Joves.
Un repte: valorar el sector de suport a la vida
Finalment, Oltra ha fet un toc d’atenció a un gran repte: valorar també el sector de suport a la vida, el reproductiu, i no només el productiu. “Un sector que, en estar feminitzat, s’ha deixat convenientment fora de la regulació i la remuneració i que, per a nosaltres, és fonamental per produir ocupació de qualitat”.
“Es tracta de persones que tenen cura persones. Un sector que, només en dependència, dóna feina a més de 20.000 cuidadors no professionals, als que paguem per fer la seua feina”, ha indicat la vicepresidenta.