Bota al contingut principal

Cinc empreses valencianes, una aragonesa, una catalana, una belga, una suïssa i una holandesa s’han alçat amb els reconeixements a les millors presentacions en el ‘Digital Health Venture Forum’ celebrat en Les Naus sota la coorganització de Tech Tour International, Generalitat Valenciana, Ajuntament de València i ICEX Exportació i Inversions.

Les cinc empreses valencianes premiades són Cys Bionics, Kanteron Systems, Nueroathome, Nothingbutnet i Tesoro Imaging, SL. L’aragonesa es tracta d’Exovite, de Saragossa, mentre que la catalana és Mediktor, de Barcelona. Pel que fa a les tres restants, es tracta de Lindacare, de Bèlgica, PRYV, SA de Suïssa, Sleep.ai d’Holanda.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra que va participar en el lliurament de premis al costat de la directora general de l’IVACE, Julia Company i el director general d’Economia, Francisco Alvarez, s’ha mostrat molt satisfeta per la celebració d’un esdeveniment d’aquestes característiques a València.

“La celebració del Digital Health Venture Forum ha sigut una oportunitat perquè els actors locals de l’ecosistema emprenedor tals com startups, acceleradores, parcs científics, indústries tecnològiques consolidades i incubadores, coneguen el nivell del treball que s’està realitzant en altres països i tinguen l’oportunitat d’intercanviar o conèixer experiències de les delegacions d’inversors nacionals i globals”, ha assenyalat.

Projectes valencians premiats

Cys Bionics, de la mà de Vicente Rodilla Sala, persegueix estudiar i millorar la interacció de l’ésser humà amb el seu entorn, emprant les noves possibilitats que brinda la Biònica. Durant la presentació del seu projecte va aconseguir 250.000 euros d’un inversor holandés.

Jorge Cortell, de Kanteron Systems ha presentat un projecte per a ajudar a institucions sanitàries de tot el món a gestionar d’una manera efectiva les dades d’imatge mèdica i genòmica per a aplicar la medicina personalitzada en el punt d’atenció al pacient.

Neuroathome, de Pablo Gagliardo, és l’única plataforma programari de rehabilitació dissenyada específicament per a tractar les seqüeles d’una lesió neurològica o d’una malaltia neurodegenerativa.

Javier Boch, de Nothingbutnet, ha guanyat el guardó gràcies a un projecte basat en el desenvolupament de noves tecnologies i aplicacions que milloren el rendiment dels jugadors i optimitzen també l’eficiència de les federacions i els clubs esportius.

Finalment, Tesoro Imaging, SL, de la mà de Javier Pérez de Azpillaga, ha presentat el projecte basat en la imatge dental de qualitat per a la mandíbula completa basada en una ressonància magnètica de tecnologia super ràpida que visualitza tant els teixits durs com els blans i està lliure de radiació.