Compromís ha reunit en la sala d’actes d’UGT a Castelló de la Plana a prop de dos centenars de persones en la jornada ‘Converses amb els consellers‘, una iniciativa que pretén acostar l’acció de govern del Consell del Botànic a la ciutadania castellonenca.
En aquesta primera cita impulsada per Compromís, que tindrà continuïtat en la resta de comarques del País Valencià, han assistit els consellers d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el titular d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafael Climent.
L’acte, que ha començat a les 10 del matí amb una sessió dedicada a preguntes de militants i simpatitzants de Compromís, i ha continuat fins passat el mig dia en un acte obert a la ciutadania en general, ha servit per a “exposar i explicar el treball de les Conselleries i respondre als dubtes i preguntes de la gent sobre l’acció de govern”, han explicat Marzà i Climent.
La sessió ha comptat amb una nodrida presència de càrrecs públics i orgànics de Compromís, entre els quals figuren la secretària general del Bloc, Àgueda Micó, la diputada en el Congrés, Marta Sorlí, el senador Jordi Navarrete, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, la directora general d’Internacionalització, Mari Parra, diputats autonòmics com Mònica Àlvaro, així com representants municipals, com la vicealcaldesa de Castelló, Ali Brancal, l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, el diputat provincial José Miguel Carbó, entre molts uns altres.
El Conseller d’Educació, Vicent Marzà, destacat la “ingent labor de la Conselleria per a incrementar el nombre de professors i recuperar les xifres de professorat que el PP va desmantellar”. En aquest sentit, ha explicat que “dels 5.000 llocs docents eliminats pel PP, hem aconseguit en any i mitjà recuperar més de la meitat”.
Per la seua banda, Climent ha destacat el treball per recuperar un model productiu real, d’economia social i del ben comú, amb iniciatives com la recuperació del teixit industrial de comarques d’interior, com els Ports i el Maestrat, així com amb ajudes a l’ocupació jove, amb Avalem Joves, programes d’ajudes a la internacionalització o a la millora energètica de les empreses, entre altres punts.
Entre altres assumptes, els assistents han preguntat a Marzà i a Climent sobre els horaris lectius dels docents, sobre la independència dels centres, sobre la integració del Museu de Vilafamés en la futura xarxa autonòmica de museus, sobre les ajudes a empreses, sobre el model lingüístic de l’administració i de la futura RTVV, sobre la millora de la competitivitat de les empreses o sobre la recentment creada Oficina d’Atracció d’Inversions.