El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha traslladat als empresaris alacantins la “voluntat del Consell d’escoltar les propostes dels empresaris per junts reconstruir la indústria i els sectors productius”.
Rafa Climent ha mantingut un esmorzar de treball amb el President d’INECA, Perfecto Palacio, i empresaris representants d’INECA (Institut d’Estudis Econòmics de la Demarcació d’Alacant). Aquest institut és un centre de reflexió empresarial l’objectiu és aportar idees i coneixement de referència a la societat civil alacantina.
“Som conscients que la indústria és el motor de creixement del futur i, per això, hem establert un marc de reflexió i diàleg estratègic entre els agents socials, l’Administració i les empreses. Entre tots hem de cooperar pel bé del nostre teixit productiu, i per això, seran les mateixes associacions empresarials en cada territori i sector les que definiran les necessitats, les contextualitzaran i les prioritzaran”, ha destacat el conseller.
A més, Rafa Climent ha afirmat que “acabarem amb l’arbitrarietat de gestors anteriors i cosir tot el territori intentant arribar al major nombre possible de municipis en la concessió de les ajudes”. Així, amb l’objectiu de millorar des de ja la competitivitat empresarial i la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental dels sectors industrials, posarem en marxa un pla d’ajudes dirigit a empreses i associacions de sectors del calcer, la ceràmica, el metall-mecànic, el tèxtil, la joguina, el marbre i el moble, per un total de 10 milions d’euros”.
El conseller ha ressaltat que “un altre dels objectius del Consell és acostar la Adminstració a totes les comarques”. Per a això, “hem elaborat ja un esborrany per a una Llei de Promoció, Gestió i Modernització de les Àrees Industrials. Aquesta llei realitzarà una categorització de les diferents àrees industrials per tal d’establir diferents nivells d’impuls a la inversió privada, així com facilitar actuacions de gestió i modernització de cada espai”.
“Per altra banda, en 2017 posarem en marxa un Pla Industrial de comarques, amb un total de 17 milions d’euros, a desenvolupar en tres anys en tot el territori, destacant en la demarcació d’Alacant comarques especialment industrials, com el Baix Segura, el Comtat o l’Alcoià, amb el qual volem dotar als polígons industrials d’infraestructures i serveis de qualitat per fer-los més atractius a la implantació d’indústries i a la generació d’ocupació estable i de qualitat”.
Rafa Climent ha explicat que “el futur de la indústria també passa cada vegada més per una major internacionalització, per la qual cosa des del Consell apostem decididament perquè un nombre cada vegada més gran de pimes s’encaminen cap a aquesta internacionalització, ja siga a través dels seus processos productius o mitjançant l’ampliació de nous mercats”.
La Conselleria d’Economia Sostenible comptarà el 2017 amb una línia de 2,2 milions per donar suport a la promoció de les empreses en mercats exteriors, xifra que ha augmentat 300.000 euros respecte 2016. A més, a través d’IVACE Internacional es potenciarà l’activitat exportadora mitjançant una xarxa exterior que està previst s’estenga a 35 països, i a través d’una partida d’1,5 milions per a beques d’internacionalització, amb l’objectiu de potenciar la professionalització dels recursos humans de les empreses.
A la reunió el conseller també ha exposat com a pilars de la política de reindustrialització la innovació, les polítiques actives d’ocupació, el suport al comerç de proximitat i el suport a les energies renovables i l’autoconsum.