La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, s’ha mostrat molt satisfeta pel gran interès que han despertat els continguts de la segona edició del Congrés Go Global celebrat aquesta setmana a Fira València, que ha tancat les portes i dóna un saldo de 1500 inscrits.
“Hem fet un gran esforç de col·laboració entre ICEX Espanya Exportació i Inversions, les Cambres de Comerç i Ivace per oferir a les empreses un Congrés amb una graella de continguts interessants, la informació sobre mercats exteriors i l’assessorament de les tres entitats. Continguts que fossen d’utilitat a les empreses i constituïssen un al·licient per participar en aquest esdeveniment”, ha assenyalat María Dolores Parra.
“Crec que hem aconseguit el nostre objectiu. Les conferències i taules rodones han destacat per la gran afluència d’assistents, també les trobades amb els nostres delegats -un àrea sempre amb constant activitat- que s’ha saldat amb la celebració de més de 400 entrevistes”, ha afegit.
“A més -ha afegit- hem comptat amb la participació de 16 associacions sectorials d’exportadors i amb 14 empreses de serveis a l’exterior -logística, financeres, etc.- per oferir a les empreses un complet ventall d’assessorament i informació. I les empreses han rebut assessorament sobre finançament a càrrec d’experts dels organismes de finançament públic de la Secretaria d’Estat de Comerç”.
Durant els dos dies de treball, les empreses han pogut assistir a dues plenàries; una a càrrec de l’economista Jeffrey Bergstrand, que va parlar dels reptes de les empreses davant la globalització econòmica, que va comptar amb 274 assistents i, la segona, sobre el futur digital, de la mà de PayPal, E’commerce News i eBay, que va comptar amb 207 assistents.
Altres continguts que han despertat gran interès han estat la marca com a motor d’internacionalització, amb la participació de Jeanología, l’Oceanogràfic, Zumex, Elzaburu & Olleros i l’Observatori de Marques Valencianes a l’exterior, amb 129 assistents. O el rastreig de la competència, amb Anselmo Rius de Redflexión, que va despertar l’interès de 139 empreses.
A més, les empreses s’han interessat per la internacionalització de les empreses culturals i creatives, amb una assistència que superava l’aforament previst, el Big Data en l’entorn publicitari, la paritat de gènere com una oportunitat per ser més competitiu en el mercat internacional, l’algoritme del lideratge exponencial, entre d’altres.