Aquest 1 de febrer, es posarà en marxa la Xarxa d’Oficines de la Generalitat d’Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD) que es configura com un servei de caràcter públic,gratuït i multidisciplinari. La finalitat d’aquestes és prestar informació, assistència i/o atenció coordinada d’una manera integral i especialitzada que comprèn atenciójurídica, psicològica i social durant tot el procediment i inclús després de la seua finalització amb especial atenció als col·lectius amb una major vulnerabilitat com a víctimes (violència de gènere, menors, delictes d’odi, etc.)
El Govern del Botànic ha fet de l’atenció a les persones l’eix de tota la seua política. Si algú ha patit les conseqüències d’un delicte, especialment si aquest ha sigut de caràcter violent, és necessari que tots els recursos de l’Administració es posen a la seua disposició. D’una banda per a orientar-lo en el procés judicial si fóra necessari; i, sobretot, per a atendre’l des del punt de vista psicològic i social a fi que puga superar un episodi tan traumàtic. Per a això, el Consell posa en marxa un projecte pioner a Espanya d’atenció integral a les víctimes d’un delicte.
Este servei, universal i gratuït, comptarà amb una xarxa arreu del territori valencià: Alacant, Alcoi , Alzira, Benidorm, Castelló de la Plana, Catarroja, Dénia, Elda, Elx, Gandia, Orihuela, Paterna, Requena, Sagunt, Sueca, Torrent, Torrevieja, Utiel, València, Vila-real, Vinaròs i Xàtiva