Bota al contingut principal


  • Mireia Mollà: “La corrupció generalitzada que el PP va adoptar com a forma de govern no deixa d’aflorar com a greuge a l’erari valencià”

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís a les Corts Valencianes, Mireia Mollà, ha aportat a la Fiscalia anticorrupció abundant documentació sobre els contractes del Consell del Partit Popular amb empreses dels presumptes testaferros de l’ex president de la Generalitat, Eduardo Zaplana. Mollà ha explicat que vàries empreses vinculades als presumptes testaferros detinguts i imputats, Francisco Grau Jornet i Felisa López González, van signar contractes amb RTVV i amb la Ciutat de la Llum, entre altres, per un total de 1,29 milions d’euros. “Els càrrecs del PP que signaren els contractes foren Pedro García, ex cap de premsa de Zaplana, ex director general d’RTVV i vell conegut de la justícia i l’actual portaveu del PP a l’Ajuntament de València, Eusebio Monzó”, afegeix. Per a la portaveu adjunta, aquests pagaments milionaris demostren que la “corrupció generalitzada” que el PP va adoptar com a forma de govern “no deixa d’aflorar” com a greuge l’erari valencià.

“Quasi quatre anys després del canvi de Govern, encara continuem descobrint nous assumptes tèrbols que el Partit Popular ha deixat en herència als valencians i les valencianes”, ha assenyalat Mollà qui espera que la documentació aportada a la Fiscalia anticorrupció ajude en la investigació de la macrocausa de l’Operació Erial “per la qual l’ex president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, pernocta a la presó de Picassent”. A més, destaca la parlamentària de Compromís, un dels signants del contracte entre l’empresa Promotora de Video SA i RTVV és Pedro García, imputat en la peça de Gürtel que investiga el saqueig perpetrat en la visita del Papa a València en 2006”.

Segons explica Mollà, l’ex director de la televisió pública valenciana va signar un contracte de 983.266 euros amb l’empresa Promotora de Video SA, de la qual Felisa López González era consellera. La portaveu de Compromís a Les Corts ha recordat que Felisa López fou detinguda en l’Operació Erial i és considerada una de les presumptes testaferros de Zaplana junt al seu marit Joaquín Barceló Llorens, ex directiu de Terra Mítica.

Per una altra banda, aquesta empresa també va percebre 306.896 euros de la Ciutat de la Llum d’Alacant en un contracte signat per Eusebio Monzó, actual portaveu del PP a l’Ajuntament de València. Finalment, l’empresa Aplem Consulting SLP, de la qual l’assessor fiscal de Zaplana i ex secretari del Consell d’Administració de la CAM, Francisco Grau Jornet, era gerent i administrador també va facturar a la Conselleria d’Hisenda i a l’Agència Valenciana de Turisme.