Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís Mònica Oltra, ha qualificat hui de “broma” la resposta del Consell “en un sol foli” a les seues 1.508 sol·licituds de documentació sobre els contractes menors establits per la Generalitat amb empreses relacionades amb Gürtel.

Oltra, en els passadissos de les Corts Valencianes, ha manifestat que segueixen volent vore els contractes, que pensen preguntar “qui és l’endollat” que ha elaborat la resposta i actuar de manera “vehement” perquè és “una vulneració de la democràcia” i ha anunciat que tornaran a reclamar l’execució de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, dictada el passat mes de juny, que obligava al Consell a proporcionar-los esta documentació.

La informació obtinguda, ha lamentat, no refereix l’any de contractació, ni el contingut del contracte. Solament relaciona, ha afirmat, l’empresa, concepte, import i conselleria pertinent, i ho ha qualificat com “una broma”, elaborada per “algun endollat” del PP.

No obstant açò, ha advertit que malgrat açò, es pot observar en la documentació com hi ha “almenys tres fraccionaments de contractes il·legítims”, perquè no arriben als 12.000 euros necessaris perquè no siga un contracte menor “per pocs euros”.

FRACCIONAMENTS

Així, s’ha referit a la construcció del stand de Fitur per part de BoormerangDrive S.L. –un per valor d’11.900 euros de la Conselleria d’Infraestructures i Transport i un altre per 11.000 de Territori i Habitatge; el disseny, projecte i direcció per a la construcció i muntatge del stand de Fitur, per 11.700 d’Infraestructures i Transport i el Servei de cartelleria de Fitur per l’empresa Rialgreen S.L. per 11.800 de la Conselleria d’Infraestructures i per 10.300 de Territori i Habitatge–.

En qualsevol cas, ha remarcat que la “minsa i mentidera” relació proporcionada pel Consell “no respon a les 1.500 peticions de documentació” reclamades i davant açò, ha assegurat que solament li queda “demanar que els funcionaris no endollats pel PP, els funcionaris de carrera que estan en les conselleries” i que “saben quants diners ha anat a parar a les empreses de la trama Gürtel, traguen la informació, públicament o no públicament”.

Així, ha instat als funcionaris, a la “gent honrada, gent que es guanya la vida amb el seu treball i no enganyant als diputats de l’oposició” a què “facen públics les dades que coneixen”, perquè s’ha mostrat convençuda que saben la quantitat de milions d’euros que han anat a parar a la trama Gürtel.

Oltra ha afirmat que els valencians, “que sostenim a eixos funcionaris honrats, tenim dret a saber en què s’ha anat aquests diners” i ha assegurat que creu que “hi ha molts funcionaris que en este moment s’estan mossegant la llengua, que tenen la informació i que estaran molt gustosos de passar-la al grup Compromís, a qualsevol periodista, a qualsevol grup parlamentari de l’oposició”.

En el mateix sentit, ha convidat als funcionaris a què revelen “el que el Govern vol ocultar, que és la veritat d’on ha anat a parar els nostres diners”, informació que està en els arxius, i que ho facen “abans que algú la faça desaparèixer”, com va ocórrer, ha indicat, en el cas de Ciegsa, “que estava en un magatzem que es va cremar”.

Així, ha remarcat que “abans que el govern de Fabra faça desaparèixer els expedients, demanem als funcionaris que facen pública tota la corrupció d’este govern” perquè “tenim dret a saber, a tenir un govern democràtic i transparent i que deixe de mentir als valencians i valencianes”.