Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “si l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, no és part de la causa que investiga el jutjat d’instrucció número cinc de la ciutat sobre presumptes irregularitats en el PGOU és perquè el PP ja es va encarregar de convertir-la en aforada i ralentitzar així la seua possible imputació”.

Mollà s’ha pronunciat d’aquesta manera sobre les declaracions de l’alcaldessa en les que es lamenta de no formar part de la causa perquè això l’impedeix defendre’s. En aquest sentit, la diputada de Compromís ha assegurat que “Castedo demostra que no té cap vergonya quan fa aquestes afirmacions, ja que si no forma part de la causa és perquè el PP la va incloure en la candidatura autonòmica com a part d’una estratègia judicial que la convertira en aforada”.

“Fent diputats autonòmics a Castedo i al seu antecessor, Luis Díaz Alperi, el PP s’assegurat que només puguen ser jutjats pel Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i d’aquesta manera aconsegueixen que el procés siga més lent”, ha indicat Mireia Mollà.

Al mateix temps, la diputada de Compromís ha subratllat que “si Castedo és tan innocent com afirma, no s’entén que el seu partit haja posat en marxa aquestes estratègies per lliurar-la d’un procediment ordinari” i ha recordat que “els documents que ha facilitat els últims dies no l’exculpen dels possibles delictes de suborn, tràfic d’influències i revelació d’informació privilegiada”.

“El primer que ha de fer Castedo és dimitir, perquè allò més important és netejar el nom de la ciutat i no el seu, que això ja es resoldrà als jutjats”, ha defensat Mireia Mollà, que ha afegit que “ha arribat el moment de que aquells que han sumit les nostres institucions en una greu crisi, com és el cas també de Camps i Ripoll, rendisquen comptes a la justícia i als ciutadans”.