Bota al contingut principal

El candidat de Compromís diu que “els escàndols de corrupció política li fan encara més mal a la democràcia que la mateixa crisi”. Aquesta és el seu compromís per retornar la justícia, del qual podeu llegir més a explica.compromis.ws/justicia/

El cap de llista per Castelló al Congrés dels Diputats per Compromís, Roger Mira, ha declarat que “des del nostre legítim orgull de no tindre cap imputat en les nostres files, hi ha un tema en el qual des de Compromís hem estat, som i serem completament intolerants, i és en el de la corrupció. Els delictes de corrupció són especialment greus, perquè afecten no només l’economia pública, sinó la confiança dels ciutadans en la democràcia, i això és encara pitjor. La corrupció des des del govern, siga l’estatal, l’autonòmic o el municipal, viola la dignitat i la solidaritat que han de guiar els poders públics. Un govern esguitat de casos de corrupció trenca el principal pacte amb la ciutadania per a l’exercici del poder. I, en eixe sentit, volem que tothom assumisca que el robatori a la hisenda pública és un robatori a tota la ciutadania; el corrupte ha entrat en la nostra casa comuna per a furtar-nos a tots.

El candidat de Compromís diu que “proposarem al parlament espanyol una Llei Anticorrupció en la qual les trames corruptes tinguen la catalogació penal de “crim organitzat”, ja que actuen com una associació conjunta i coordinada amb finalitats delictives. Aquesta llei establirà que, pel greu atemptat que suposa contra la solidaritat, els condemnats per corrupció no només estaran inhabilitats per a càrrecs públics, sinó que també tindran una incapacitació permanent per a poder tornar a presentar-se a les eleccions. Aquesta llei establirà que el corrupte haurà de retornar els diners que ha furtat als ciutadans, i que els delictes per corrupció no prescriuran, i establirà també criteris de transparència total, per a que el ciutadà tinga el dret d’accés a tota la informació pública. Així mateix, aquesta llei haurà de reformar la immunitat parlamentària, per a que no degenere en una forma de blindatge contra l’acció de la justícia. I proposarem a la resta de formacions un Pacte Anticorrupció, que limite les assignacions econòmiques i els privilegis dels càrrecs públics”.