Anar directament a les notícies

Mira: “Compromís durà a Madrid la proposta de rodalies entre Castelló i Vinaròs”

Publicat el en Economia i Ocupació Medi Ambient

El candidat de Compromís ha presentat avui a Vinaròs un estudi “que demostra la viabilitat econòmica d’aquesta línia” i ha emplaçat les altres formacions “a mullar-se i a dir clarament si recolzaran o no al parlament espanyol la seua creació”.

El cap de llista per Castelló al Congrés dels Diputats per Compromís, Roger Mira, ha presentat avui a Vinaròs un estudi “que demostra clarament la viabilitat econòmica de la línia de rodalies entre Castelló i Vinaròs, amb parada a totes les poblacions de la Plana Alta i el Baix Maestrat per les quals passa la línia ferroviària”. Mira, que estava acompanyat pel portaveu municipal del BLOC, Domènec Fontanet, i pel diputat autonomic de Compromís, Josep Maria Pañella, ha assegurat que “estimem que aquesta línia podria tindre més d’un milió d’usuaris a l’any, i no parlem per parlar, hem fet una projecció a partir dels usuaris de la línia Castelló-València, amb una comparativa de les poblacions implicades, i hem tingut presents aspectes com els més de 800 alumnes que estudien a la UJI provinents de les poblacions implicades, a més dels usuaris de l’hospital de Vinaròs originaris de les altres poblacions maestratines, i queda clar que el cost per quilòmetre quadrat, segons els mateixos criteris de RENFE, li dóna plena viabilitat al projecte, tenint en compte a més que les estacions de Castelló i Vinaròs estan perfectament preparades per a servir de punt de partida d’aquest servei”.

Mira ha assegurat que “per tant, la seua no execució ha estat una decisió política i no tècnica, que s’ha volgut amagar per part de RENFE i del ministeri amb excuses tècniques, la qual cosa és molt diferent”. El candidat de Compromís ha denunciat “la doble cara que han mostrat fins ara tant el PP com el PSOE sobre aquest tema, ja que s’omplen la boca de promeses a Vinaròs però després, quan han governat a Madrid, primer els uns i després els altres, no han mogut un dit per a fer-la realitat”. Mira ha assegurat que “Compromís durà al parlament de Madrid la proposta de creació d’aquesta línia de rodalies, i obligarà així a retratar-se tant al PP com al PSOE, i sobretot als seus diputats escollits per la circumscripció de Castelló; per cert que aquests no estaria gens malament que ara, durant la campanya, quan encara són només candidats, deixaren ben clar davant de l’electorat què pensen fer en relació amb aquest tema, i com pensen influir en els seus partits, cas de tindre el govern, per a fer-lo realitat sense més dilació”.

 • RobinHoodofSherwood

  Roger, ho veig molt encertat. N'hi ha mes coses, les rodalies també haurien de conectar amb Amposta – Aldea per poder enllaçar amb les rodalies de Barcelona, no podem caure en les fronteres absurdes. Molta gent del Baix Maestrat viu, estudia, treballa a Barcelona. Hem de fer un esforç per a que l'AVE conecte d'una vegada per totes València i Barcelona. El cas de la N-232 es una vergonya, i ja parlar de l'autovia A-68 pareix somniar truites. Es vergonyos com ens han abandonat des de València. Prefereixo no fer mes valoracions del tema.

 • Òscar

  Opino com el company, Hi ha molta gent del Maestrat que estudia i treballa a Barcelona i Tarragona i s'ha de desplaçar en cotxe fins l'Aldea per agafar els Regionals catalans.

 • RobinHoodofSherwood

  Com la barbaritat de no voler atendre a les persones d'Alcanar, la Senia, Ulldecona, etc., a l'Hospital de Vinaròs. A què estem jugant? A posar fronteretes? Mireu, l'autonomía l'entenc com una forma de fer mes racional l'administració i protegir les llengues minoritaries. A partir, d'ací, cal una tarja sanitaria vàlida per tot l'Estat i que siguin les autonomies que fassen numeros. Molta gent ha anat a curarse a Barcelona i mai li posaren problemes, ara tot s'està convertint en un a disbauxa! Per favor, una mica de sentit comú perquè en cas contrari anem molt però que molt malament! No es deuen posar barreres a la lliure circulació de les persones dins de la Unió Europea i som els ciutadans els que tenim que aturar els peus als politics/ques de vol molt curt. Cada dia n'estic mes emprenyat pel que veig i sento.

 • El sanitario

  No es cierto que no se atienda a personas de Alacanar, de la Sènia o de Ulldecona en el Hospital de Vinaròs por ser de estas poblaciones. Las autonomías ya hacen números entre ellas para compensar estas situaciones. Lo del transporte ferroviario ocurre, pero en sanidad no pasa. Estarás mal informado o habrá algún matiz que se te escapa.

 • RobinHoodofSherwood

  El sanitario: no estoy mal informado, se de un caso muy reciente. Más nos vale que no perdamos el sentido común porque entonces vamos a ir muy pero que muy mal. Saludos, Robin.