Anar directament a les notícies

Morera: “Hui és un dia trist per a la ciència amb l’acomiadament de 80 investigadors”

Publicat el en Educació i Cultura

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la manera com s’ha acomiadat hui als investigadors del Centre Príncep Felip, “és molt lamentable perquè ens situa al punt de mira del pitjor de tots els maltractaments cap a la ciència i els vertaders culpables d’esta situació són el Consell, sens dubte, i també el govern central en la justa mesura que li corresponga”.

“Un dels acomiadats m’ha informat que hui s’ha executat l’Expedient de Regulació d’Ocupació, sense respectar els temps que s’havien pactat amb el Comité d’Empresa, a més a més, els 80 acomiadats han rebut hui la liquidació amb una carta en la qual se’ls informa que demà no els deixaran entrar en el CIPF”, segons ha declarat Morera.

Des de Compromís consideren que amb estos fets, “hui recordarem la data com un dia molt trist per a la ciència perquè molts experiments i projectes que es fan en eixe centre, que són per a ajudar a les persones, han de tallar en sec perquè demà eixos científics no podran accedir a les instal•lacions, la qual cosa és surrealista”.

Morera considera que “uns per altres, PP i PSOE han creuat acusacions estos mesos responsabilitzant a l’estat i a la Generalitat, però la realitat és que 80 persones se’n van al carrer, 80 científics han de deixar de treballar perquè a València els governants prefereixen tancar centres d’investigació per a retornar-nos a l’Edat Mitjana del pensament i de la ciència”.

  • jordi

    Tristíssim, indignant, … Sense recursos per a la investigació, el científics valencians, un capital humà amb un alt nivell de formació, han d'anar-se'n fora. El País Valencià perd així unes persones valuosíssimes per les seues idees, creativitat i capacitat d'obrir nous camins per a impulsar una economia productiva i sostenible basada en la innovació. ¿Qui ens traurà de la crisi: els capricis d'un magnat de la Fórmula 1, el negoci salvatge de la rajola…? Que continue la festa en la nostra "Comunitat" de les meravelles… Som l'enveja del món mundial…

  • RobinHoodofSherwood

    Com a cientific que treballe fora des de fa 35 anys, només puc manifestar la meua indignació. De veritat, no podriem fer una recollida de diners per portar a tots eixos gestors nefastos als tribunals? Per favor, denuncieu-ho a les Corts, que els caigue la cara de vergonya! Només m'ha faltat sentir lo del "Tirant lo Blanch". Quina serà la propera, fer un AVE al estadio Santiago Bernabé per a fer les demostracions "de adhesión inquebrantable"? Per favor, denuncieu-ho, i que la borregada majoritaria del nostre país se'n adone d'una vegada!

  • PERE

    tiren als treballadors com si res i les DIPUTACIONS, reducte de vagos i enxufats PEPEROS seguix sense tocar-se. ale valencians, sigau votant PP. que vos llevaran la casa!