Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha preguntat hui al director general de RTVV, José López Jaraba en Comissió de Les Corts Valencianes pels motius pels quals la direcció de l’ens públic va tardar quatre mesos en apartar a l’ex secretari general i cap de personal Vicente Sanz des que tingueren coneixement de les denuncies contra ell per presumpte assetjament sexual per part de tres treballadores de l’ens.

Jaraba ha sostingut que apartaren a Sanz del seu lloc de treball en el moment que conegueren per la premsa en febrer de 2010 les denuncies de les treballadores, la qual cosa Oltra ha rebatut perquè “els temps no quadren i segons han assegurat les mateixes denunciants el senyor Jaraba s’assabentà d’estos fets molt abans, ja que el 21 d’octubre de 2009 dos d’estes treballadores l’esperaren, sense èxit, a l’eixida del seu garatge per a parlar d’este assumpte, després el 2 de novembre del 2009 Jaraba va rebre un sms d’una d’estes treballadores demanant-li quedar amb ell, va parlar amb esta treballadora per telèfon i es va comprometre a rebre-la a ella i a una altra de les denunciants per a tractar eixa mateixa vesprada sobre l’assetjament sexual que estaven patint, Jaraba no va acudir a la cita. A més el director de RTVV va reconéixer davant del jutge conéixer els fets igual que l’actual consellera Dolores Johnson en aquell moment directora de TVV”.

Per a Oltra “la qüestió ara és saber perquè no es va dignar a rebre les treballadores víctimes d’abús sexual quan elles li ho van demanar i no va apartar immediatament del seu càrrec Vicente Sanz en conéixer els fets i en compte d’això se li va tapar, perquè no li van realitzar un acomiadament disciplinari per a què este senyor no s’emportara damunt 36.000 euros d’indemnització i perquè no van aportar a la justícia totes les proves sobre este cas de que disposaven”.

La diputada de Compromís li ha dit a Jaraba que “tot açò el converteix en còmplice de la política de personal de Vicente Sanz, perquè va consentir que la gent entrara en Canal 9 no per mèrits periodístics sinó per altres mèrits difícilment confessables i que ara sabem quins són. Perquè no va ficar fre a un senyor que es va dedicar presumptament a abusar de dones que treballaven a RTVV. Còmplice també del saqueig de les arques públiques que suposa pagar a un presumpte abusador 36.000 euros en acomiadar-lo”.

Oltra ha lamentat que Jaraba no done la cara i explique el perquè de la seua connivència amb el senyor Sanz tant en matèria de recursos humans com en haver ignorat les treballadores que tractaren de parlar amb ell dels fets que estaven patint.