Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha informat que el passat 22 de març va enviar una carta al vicepresident portaveu del govern valencià, José Ciscar, informant-li de totes les irregularitats que ha detectat la coalició valencianista, progressista i ecologista respecte a les accions del Consell amb RTVV.

Entre les irregularitats, Compromís ha denunciat que, a data de la missiva, el grup parlamentari en les Corts encara no havia rebut el text del avantprojecte de llei de RTVV aprovat pel Consell el passat mes de desembre. Segons Morera, “és molt greu, volen modificar la llei de creació de RTVV de 1984 perquè el Consell és incapaç de complir i de fer complir la normativa i, a més a més, modifiquen eixa llei sense comptar amb els grups de l’oposició, demostrant una vegada més els menyspreu del PP al sistema democràtic i a la representació parlamentària”.

Segons li recorda Morera a Ciscar en la seua carta, “ens haguera agradat haver pogut estudiar l’informe Price Waterhouse Cooper, en el que s’han basat a l’hora de prendre aquestes mesures, per tal de poder conèixer la situació real de RTVV i així poder col•laborar en la búsqueda de les solucions més correctes, ja siga a nivell d’ajustos econòmics, de reestructuració de personal, com en la necessària depuració de responsabilitats pel que fa als directius que han conduït la Ràdio Televisió Valenciana a una situació de fallida”.

“Des del nostre Grup Parlamentari no acabem d’entendre de quina manera es vol canviar el model de RTVV quan ni tan sols s’han assolit els objectius de la seua creació, ni tampoc entenem com en una situació de fallida, en lloc de depurar responsabilitats i fomentar la implicació de l’equip humà per tal de trobar solucions i fer rendible l’empresa, s’opta pel camí de l’acomiadament i del conflicte. Amb aquestes mesures, des del nostre punt de vista errònies, el futur de la Ràdio i la Televisió pública, és més que incert”, assegura Morera en la carta enviada al vicepresident del Consell.

Des de Compromís volen respostes a tot el que està passant a RTVV: l’ERO, la contractació de directius, la compra de documentals a empreses d’eixos directius, o també el nomenament d’un membre del consell d’administració per part del PP que per les seues dedicacions professionals és incompatible amb el càrrec.

Segons Morera, “els diputats i diputades de Compromís estem disposats a parlar i a buscar solucions a la situació de RTVV, però sempre partint de la transparència i no de l’ocultació d’informes. Però també hem de parlar des de la coherència: no podem parlar de canviar el model de RTVV, sense haver parlat abans si els objectius que van condicionar la seua creació s’han complit o no, i quines han estat les conseqüències. I per últim, cal trobar solucions tenint en compte als professionals, interns i externs. En el segle XXI no és possible entendre que es plantege un ERO, i que la Direcció General encara no s’haja reunit amb els representants dels treballadors i treballadores”.

Per això, des de Compromís han fet arribar també al vicepresident del Consell una còpia de la Declaració de Burjassot, per a salvar RTVV des de la transparència i la pluralitat i perquè l’ens siga una corporació al servei del poble valencià i no sols d’un partit polític.