Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les dades que ha fet públiques hui la direcció de RTVV al Comitè d’Empresa, “vénen a confirmar el pitjor dels casos que esperàvem. Hui, els fidels servidors del PP que manen en RTVV han anunciat la mort definitiva d’una ferramenta que havia d’estar al servei de la llengua, de la cultura i de la llibertat d’expressió del nostre poble i que no ha estat possible, més encara en l’etapa negra des de Zaplana fins a Fabra”.

Segons Morera, “l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de RTVV era molt més fàcil al que ha plantejat el successor i deixeble de Vicente Sanz. En la radiotelevisió pública valenciana els qui estan de més són els directius culpables del gran forat, del gran deute que han provocat perquè no saben com gestionar l’ens i, a més a més, els qui sobren no són els bons professionals que tenim, sinó que sobren els amics i amigues dels directius i del partit que han anat col•locant estos anys i que, amb tota seguretat, continuaran en la casa”.

El síndic de Compromís considera que per a justificar l’acomiadament de 1.295 treballadors i treballadores, “el PP parla de l’herència de Lerma. No deixa de ser un comentari poc afortunat, cínic, fora de lloc i és l’excusa d’un mal pagador, la justificació d’uns ineptes que han jugat amb molts milions de diners públics per a portar la nostra radiotelevisió a la ruïna més absoluta i això ha passat sota les presidències també de Zaplana, d’Olivas o de Camps i han passat coses molt greus que demostren a qui han posat a gestionar RTVV”.

Morera ha mostrat la total solidaritat de Compromís amb els treballadors i treballadores i amb el Comitè d’Empresa. Segons el dirigent de la coalició, “hem estat i estarem sempre donant suport als qui defensen una radiotelevisió plural, digna, oberta, transparent, valenciana i en valencià. No anem a permetre un ERO injust i una RTVV que desmantellen i que es nodrirà amb programes de productores de Madrid d’extrema dreta”.