El plenari de Pedreguer, reunit extraordinàriament el dilluns 30 de juliol, va aprovar tots els punts de manera unànime, un fet que feia temps que no es donava i que va destacar l’Alcalde en finalitzar la sessió. El primer que es va aprovar va ser el punt que feia necessària la celebració del ple extraordinari, l’aprovació d’una sol•licitud de subvenció per a un pla d’estalvi energètic, que s’havia d’aprovar abans del 31 de juliol.
També es va aprovar el plec de condicions d’abastiment d’aigua i una moció contra el retall pressupostari per a cobrir el servei de brigades forestals. Però el punt més conflictiu era la ratificació de la moció de rebuig per la supressió d’urgències nocturnes al centre de salut.
Sorprenentment es va aprovar per unanimitat una moció que demana “una rectificació per part de Marina Salut de tancar els Centres de Salut afectats per aquesta mesura de tancament dels Centres en horari de guàrdia (de 22h a 08h)”; també exigeix “a la conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana que no autoritze a l’empresa Concessionària Marina Salut SA a dur endavant aquesta mesura ja que no s’ajusta al II Pla de Salut aprovat per les Corts Valencianes el 13 d’Octubre de 2006”. Finalment acorda “traslladar aquest acord a la Direcció de Marina Salut SA, a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana i a cada Grup Parlamentari representat a les Corts Valencianes” i inclou, com esmena d’última hora “exigir a la Generalitat Valenciana el compromís de garantir la continuïtat de la prestació del servei a l’Hospital d’Atenció a crònics i Llarga Estada (HACLE) de la Pedrera davant les retallades de personal i serveis en sanitat a la Comunitat Valenciana i que exigesca a l’empresa que gestiona la sanitat en l’àrea 13, Marina Salut, la derivació d’usuaris de la Marina Alta que necessiten l’atenció sanitària que es presta en aquest hospital”.
Des de fonts del govern es celebra “aquesta unanimitat i l’oposició frontal a la supressió de les guàrdies nocturnes que manifesta el grup popular” i demanen “que unisca esforços als polítics populars de la comarca afectats per aquestes supressions d’un servei bàsic, com és l’atenció de les urgències dels nostres ciutadans, i transmeten al conseller de Sanitat el seu desacord amb aquesta supressió, prenent les mesures que creguen convenients”.
En referència a aquestes mesures, es pregunten per què la primera intenció de Marina Salud d’unir urgències nocturnes en Benissa i Teulada (segons fonts presents en la Junta Departamental celebrada el 5 de juliol al parador de Xàbia) s’ha vist finalment desestimada i aventuren la possibilitat de que es tracte de un tema de més o menys influències polítiques.