Bota al contingut principal

El passat 20 de setembre el grup parlamentari Compromís presentà davant el TSJCV un recurs contenciós administratiu contra la resolució de la Conselleria d’Educació sobre el servei de transport escolar per al curs 2012-2013.

La Secció Quinta de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de València ha admés a tràmit este recurs de Compromís. El TSJCV ha realitzat una citació a les persones interessades en este recurs contenciós administratiu i concedeix un termini de 15 dies per a la personació.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “ens congratulem de què el procés contra esta injusta resolució seguisca endavant i esperem que culmine amb la seua anul•lació i la re instauració d’un servei de transport escolar no discriminatori i en condicions dignes”.

Esta acció judicial de Compromís ve motivada pel canvi de la resolució sobre transport escolar d’anys anteriors en allò concernent als 3 km de distància del centre, passant d’una distància mesurada segons les carreteres i camins transitables a una distància de 3 km en línia recta.

Segons ha explicat Oltra “Este nou criteri és una discriminació molt gran perquè pot haver nuclis poblacionals que estiguen a poc més de 3 km del centre escolar en línia recta i per això no tinguen dret al transport escolar però en la realitat orogràfica i de vies d’accés estiguen a molts més quilòmetres”.

Des de Compromís s’ha impugnat esta resolució perquè és clarament discriminatòria, obstaculitza el dret a l’educació i a més és discrecional en establir que el Consell podrà fer excepcions a esta normativa de manera arbitrària. Així mateix des de la coalició s’entén que esta resolució contravé la mateixa Constitució Espanyola que en l’article 27.6 estableix que les administracions no sols han de proporcionar el servei públic educatiu als alumnes, sinó que també han de remoure els obstacles de qualsevol naturalesa que impedisquen o dificulten l’exercici del dret a l’educació.