Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha mostrat la seua preocupació per les dades que ofereix l’informe Raxen de l’ONG Moviment Contra la Intolerància, segons el qual el País Valencià és, una vegada més, el territori de l’estat espanyol amb més delictes d’odi.

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís Mónica Oltra ha recordat que “ja fa temps que venim denunciant la impunitat de què gaudeixen els atacs fets per grups d’extrema dreta en el nostre país i ho hem traslladat en diverses ocasions a la Delegació del Govern sense que ens hagen fet cas”.

“Es per açò –ha afegit la diputada- que reclamem al Delegat del Govern Ricardo Peralta que assumisca la seua responsabilitat per l’encapçalament del País Valencià d’esta vergonyosa estadística. Les dades de l’informe Raxen qüestionen la llavor que està desenvolupant Peralta i reforcen la sensació de què no hi ha voluntat política per aturar estos grups ultres”.

“Exigim al Delegat del Govern que deixe de negar la greu problemàtica que patim per la consolidació de grups d’extrema dreta i per la impunitat amb què realitzen atacs de tipus xenòfob, homòfob i ideològics. Peralta ha de rectificar, reconéixer el que està passant i adoptar mesures per a què els responsables dels delictes d’odi siguen perseguits amb tota la força de la llei fins aconseguir eradicar esta lacra de la nostra societat”.

“Des de Compromís –ha afegit Oltra- donem suport a les propostes en este sentit fetes pel Moviment contra la Intolerància i reclamem també que s’articule una política adequada de prevenció, de formació i sensibilització dels funcionaris públics en la lluita contra este tipus de violència, que es done suport institucional a les iniciatives socials que treballen estos camps i que es cree una fiscalia especialitzada en delictes d’odi”.