Bota al contingut principal

La consellera Català no ha fet públic l’inventari de col•legis públics que estan a aules prefabricades i tampoc té un pla de reubicació. Per això, el diputat de Compromís, Fran Ferri, ha presentat unes preguntes per a conèixer en quin estat es troben els col•legis del territori valencià.

El diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, Fran Ferri, ha demanat resposta per escrit al Consell sobre el número d’alumnes d’infantil, primària i secundària que han començat aquest curs 2012-2013 en barracons i quants centres educatius del País Valencià estan en la mateixa situació que el CEIP número 13 de Torrevieja, que funciona íntegrament en aules prefabricades.

“Resulta, com a mínim curiós com el PP és capaç de crear una llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE) des de Madrid i després tindre als alumnes en autonomies on porten més de 15 anys governant estudiant en aules prefabricades curs rere curs”, ha denunciat Fran Ferri.

El parlamentari de Compromís també s’ha interessat per si la Generalitat ha traçat un pla a mitjà o llarg termini per a reubicar definitivament als alumnes que en l’actualitat estudien en aules prefabricades, ja que “la conselleria de Català no ha anunciat res ni tampoc hi ha hagut una declaració d’intencions per tal de canviar la dramàtica situació de les escoles i instituts valencians per part del govern de Fabra”.

A aquestes crítiques, el diputat de la coalició ha afegit “la necessitat establir dates límit en els plans de rehabilitació, ampliació o construcció de nous centres perquè continuar en aquesta línia de desídia i passivitat només empitjorarà dades objectives en les quals ja som capdavanters, com l’abandonament dels estudis o el fracàs escolar”.

Per això, Compromís ha anunciat que continuarà defensant un model educatiu propi i elaborarà les iniciatives necessàries perquè l’educació valenciana siga pública i de qualitat.