Bota al contingut principal

Compromís per València ha volgut manifestar la seua preocupació després de la confirmació per part de la Direcció General de Patrimoni de l’aparició de danys arquitectònics en l’església dels Sants Joans i en el mercat Central de València.

Per al candidat a l’alcaldia de Compromís per València, Joan Ribó, “el fet de què Patrimoni haja reconegut que aquests danys poden ser per causa de les obres del Metro de la Línia 2 dóna aire de versemblança a unes sospites fins ara no confirmades però que tots ens temíem el seu motiu”.

La coalició Compromís, que valora la importància de les obres d’infraestructures i, en especial, de la xarxa de metro, exigeix que aquestes obres es facen amb la totalitat de garanties per a aquests monuments emblemàtics de la nostra ciutat.

Per al candidat de Compromís “si les coses es fan bé i seriosament unes obres per a construir un metro no tenen per què afectar a cap monument, com ocorre la majoria de les vegades”.

Segons ha assegurat Ribó “Compromís exigirà a la Conselleria d’Infraestructures i Transports les garanties i les precaucions necessàries per a què ni l’església dels Sants Joans ni el Mercat Central patisquen cap dany. No és en absolut suficient garantir que al finalitzar les obres del metro es repararan els danys. Si aquests danys foren importants, i això sempre és imprevisible la seua reparació podria ser impossible o molt costosa”.

“Volem recordar experiències recents viscudes en altres ciutats d’Espanya com va ser el cas de Barcelona en el barri del Carmel precisament en la construcció d’una línia de metro. Sens dubte la reparació de les desfetes produïdes per no fer les coses bé foren molt més cares que abordar unes obres amb les precaucions i mesures necessàries. El fet de ser obres monumentals de la ciutat faria encara molt més onerós qualsevol desfeta per aquest motiu”, ha conclòs el candidat de Compromís per València.