Bota al contingut principal

El candidat de Compromís per València a l’alcaldia, Joan Ribó, ha reclamat explicacions convincents a l’alcaldessa Rita Barberá sobre les informacions aparegudes hui respecte a les factures pagades per l’Ajuntament a l’empresa Laterne per treballs que no va realitzar.

 

“Barberá ha d’aclarir què ha passat amb este tèrbol assumpte ja que Laterne organitzà actes de precampanya per al PP de València el matex any que es pagaren les factures. D’estes dades es pot deduir una relació semblant a la que està investigant la justícia entre el Consell i el PP de la Comunitat Valenciana amb Orange Market i la trama Gürtel, si es pagaven actes de campanya del PP amb adjudicacions de l’administració pública. Qüestió que ha portat a la justícia a trobar indicis de delicte electoral entre altres”.

 

“Des de Compromís –ha afegit Ribó- entenem que si Barberá no dona explicacions convincents la justícia haurà d’intervindre en este assumpte. Tot el que estem coneguent explica que l’Ajuntament de València no haja contestat les preguntes de Transparència Internacional i que a més haja aprovat les actes del Centre d’Estratègia i Desenrotllament (CEyD) sense convocar la preceptiva assemblea”.

 

“Exigim a l’alcaldessa Barberá i al tinent d’alcalde Grau que mostre totes les actes i els comptes de l’activitat opaca del CEyD ja que hi ha fonamentats indicis de corrupció”.

 

“A més de Laterne també hi ha evidències que relacionen Barberá amb Orange Market, que potser explica les irades reaccions de l’alcaldessa quan es començàvem a conéixer detalls de la trama Gürtel, el que li hem de dir a Barberà és que ara no són anxoves, és corrupció”, ha conclòs Ribó.