Bota al contingut principal

Tot i que el dimecres 24 ja és varen presentar  al·legacions a l’opció sud per a l’accés ferroviari al port, de manera conjunta amb els màxims representats del BLOC-Compromís ajuntaments de Castelló i Almassora, ficant de manifest que malgrat que el projecte no és el que el nostre territori necessita, ja que no contempla opcions responsables com el soterrament de les vies, dintre del mal l’única opció raonable es l’opció central que transcorre paral·lela a l’autovia del port. Així les coses el BLOC-Compromís de Vila-real presenta també al·legacions de manera individual davant la magnitud de la mesura.

El motiu que els ha portat a presentar les al·legacions de manera individual són importants a l’hora d’exercir la màxima pressió possible front la possibilitat que des de Madrid és prenga una decisió desencertada que mutile i hipoteque el nostre terme i les nostres infraestructures.

L’alternativa Sud que des de el BLOC-Compromís rebutgem enèrgicament representa una barrera artificial i agressiva per al terme de Vila-real que parteix i mutila aquesta part del terme seccionant gran part del camins rurals i infraestructures hídriques. A banda que hipoteca de per vida aquesta part del terme que reuneix unes condicions excel·lents per a l’agricultura per la qualitat del sol i baix cost de l’aigua de reg.

Des de BLOC-Compromís Vila-real no anem a parar-nos solament en les al·legacions, a banda demanarem explicacions a les Corts Espanyoles mitjançant el nostre diputat a Madrid Joan Baldoví. Perquè no podem entendre quin són els criteris, econòmics, mediambientals i paisatgístics que regeixen la realització d’aquestos projectes que no garanteixen la viabilitat i desenvolupament del nostre territori.