Bota al contingut principal

L’ajuntament de la Font de la Figuera ha tancat l’any 2012 amb un resultat pressupostari positiu. Així ho demostra l’informe d’intervenció, el qual detalla que, una vegada confeccionada la liquidació del pressupost d’esta entitat corresponent a l’exercici de l’any 2012, s’ha aconseguit arribar a la xifra de 137.282 euros a favor de l’ajuntament (més drets reconeguts que obligacions). Esta xifra contrasta, per exemple, amb la dels dos anys precedents. És a dir, el resultat pressupostari any 2011 i de 2010
A més, cal tenir en compte que l’ajuntament de la Font de la Figuera, ara mateix, és un creditor de la Generalitat, ja que esta deu a l’ajuntament, a més dels més de 200.000 euros de Pla d’Ajust de l’any 2012, la quantitat pròxima als 250.000 euros d’altres programes, com Enoturisme 2010 i 2011, el Centre Rural d’Higiene o els plans d’ocupació de la Generalitat que ja va avançar en el seu moment l’ajuntament.
El regidor de Promoció Econòmica, Vicent Muñoz, ha manifestat: “reduir despeses menys necessàries està entre els nostres objectius. Aquestes dades demostren que sempre hem tingut molt present la importància d’estalviar, tot i que els ajuntaments no hem pogut comptar l’any passat amb l’ajuda de la Generalitat per al foment de l’ocupació com eren els programes EMCORP, PAMER i EZOINT. Així i tot, des del consistori continuem la nostra tasca d’ajustar el pressupost al màxim però sense deixar de prestar, i intentar augmentar, els serveis a la ciutadania”.
Seguint la mateixa línia de les declaracions de Muñoz, la gestió duta a terme per l’ajuntament de la Font demostra que és possible “apretar-se el cinturó” i distribuir, al mateix temps, els recursos del consistori, a favor, per exemple, de la creació d’ocupació. En esta línia, la taxa d’atur a La Font de la Figuera a finals de 2012 era d’un 16,58% respecte de la població activa. A més, a nivell estatal, la taxa d’atur va ser d’un 26.2% segons les dades de desembre de 2012. Per tant, la Font se situa al voltant de 9.4 punts per sota respecte a les dades de l’Estat. D’altra banda, a l’àmbit autonòmic, la taxa d’atur de la Comunitat Valenciana va ser d’un 28.1% al desembre de 2012. Per tant, podríem dir que el municipi es situa al voltant 11.4 punts per baix respecte a la Comunitat Valenciana.

 

“En un any tant important com és i serà 2013 per a la Font de la Figuera (per celebrar el seu 700 aniversari) no podem oblidar-nos de les persones que pijor ho estan passant, les persones més dèbils, i les que es queden sense treball acostant-se a riscs d’exclusió social. Per això és fonamental que tant des del Govern Central com des del Govern autonòmic es decidisquen ja a prioritzar en allò que realment és important, mantenir, fomentar i crear ocupació”, a continuat Muñoz. “No és possible que en uns moments tan complexos com els que vivim tinguem que ser els ajuntaments els que fem de acreedors de la Generalitat i al mateix temps se’ns reduisquen competències o serveis, quan estem fent el nostre treball com cal. Si no s’estimula l’economia i es continua prioritzant el pagament als bancs, la situació serà molt més complexa a molt curt termini. Si baixen els sous, si augmenta la desocupació i si les institucions públiques no treballem, en la mesura de les nostres possibilitats, per intentar pegar-li la volta a les dades… com podem pensar que les coses milloraran? Quin pla tenen Govern Central i Autonòmic per traure’ns d’esta?” Ha conclós Muñoz

La Font de la Figuera és un municipi on la indústria radica enormement en el sector del moble, empijorat també per la crisi, i amb 377 cases buides, per la qual cosa, la construcció no pot continuar sent l’eixida fàcil de la situació econòmica. Caldrà plantejar-se que l’augment de serveis ha de ser el potenciador de l’economia local, i en eixa línia continuarà treballant el consistori de la Font de la Figuera.