Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella (BLOC), considera que el president de la Diputació de València, “ha insultat a les bandes de música, a les seues escoles i als conservatoris que tancaran a partir del mes de setembre per la brutal retallada d’ajudes de la Generalitat, mentre que a Xàtiva s’ha celebrat un recital de David Bisbal que ha costat més de 130.000 euros, igual que els té pagar en paradisos fiscals a multimilionaris, com és el cas de la Fórmula 1 o el de Julio Iglesias que investiga la justícia i tot això a qui perjudica és als conservatoris i escoles de música que tancaran. Camps no té diners per a la cultura, per a la formació i per a la música i eixa és una realitat incontestable”.

Segons Pañella, “és molt lamentable que perillen els conservatoris municipals de 29 localitats i els de 28 societats musicals. Això demostra que que el Consell de Camps és el govern que menys creu en la cultura valenciana, en una de les nostres senyes d’identitat com és la música i ha preferit malbaratar els diners públics pagant allotjaments en hotels de luxe a persones de fora de la nostra terra per gestionar uns quants projectes musicals i deixar abandonats a qui realment promocionen la música i formen als músics del futur”.

 

Per al president del BLOC, “la situació de la música valenciana és tan delicada que si Camps tinguera vergonya seria ell mateix qui atendria a les societats musicals i als conservatoris i no delegaria ni en el Conseller d’Immigració o el de Governació, que no tenen cap competència en el tema, o ordenaria a les conselleries de Cultura i Educació a resoldre un assumpte que és vergonyós que passe a la terra de la música, però no és així. Camps està més preocupat en fer la seua proclamació en Teulada i en vore qui ve de Madrid a beneir l’acte que en solucionar els problemes dels ciutadans i ciutadanes del País Valencià”.