L’ajuntament de la Font de la Figuera acaba d’aprovar una sèrie de mesures per garantir la convivència ciutadana i les bones pràctiques de governança. Es tracta d’una sèrie de pautes que recorden els drets i deures de les i els ciutadans per respectar els drets dels altres i també les propietats, els béns públics municipals, els patrimonis urbanístics, paisatgístics i mediambientals.
L’ordenança detalla la bona actuació que s’haurà d’aplicar pel que fa a façanes, ruïnes, solars, elements domèstics, olors, sorolls, mobiliari urbà, animals, etc… per assegurar una bona convivència.
Per exemple, respecte a les zones verdes, el document detalla la prohibició de tota manipulació realitzada sobre arbres i plantes o a llançar en estes zones escombraries, residus o qualsevol altre element que puga danyar les plantacions.
Tal com ha manifestat el portaveu de l’Ajuntament, Vicent Muñoz Jordà, “amb este document advoquem per un major respecte de la convivència i el patrimoni local. D’esta manera, es recorda l’obligació que tenim totes i tots a protegir els nostres béns, perquè reparar-los repercuteix en la butxaca de totes i tots, però també perquè la ciutadania puga defensar els seus drets davant de l’Ajuntament. És evident que el primer a complir i fer complir estos acords ha de ser el mateix consistori”.
També s’ha aprovat la ordenança reguladora de la prestació de l’atenció a domicili, en la qual s’intenta ampliar el termini de servei a les persones amb dependència.
“Es tracta d’un servei especialment important, pel fet que les administracions públiques hem d’anar en la direcció de cobrir tot l’any les necessitats d’estes persones i de les seues famílies”, ha explicat Muñoz.
Durant este 2013, l’Ajuntament va rebre par part de la Diputació de València una subvenció per a dos mesos i mig, i este mateix consistori, amb els seus propis recursos, va allargar el temps fins als huit mesos.
“No és de rebut que les administracions posem altres interessos per davant de qui més ho necessite. Les persones depenents haurien d’estar sempre en primer lloc. Per això, esta ordenança pretén ampliar al màxim, dins de les possibilitats de l’Ajuntament, este servei. L’atenció tindrà un cost reduït segons els ingressos, i serà gratuït per a les persones que percibisquen menys de 641€ al mes”, ha detallat Vicent Muñoz.
El portaveu també ha volgut remarcar “la importància de treballar de forma constant per la ciutadania i per la millora de la convivència ciutadana, i de la vida a un poble com el nostre, tenint sempre en ment aquelles persones més febles i les seues famílies que necessiten d’un esforç important per part de les administracions públiques”.