Leo Bassi impartirà una classe magistral en un dels cursos de la nova programació formativa de l’Escola Municipal de Teatre i Arts de Carrer de Vila-real per als pròxims mesos. L’actor i humorista, reconegut mundialment per les seues extravagàncies teatrals amb nombrosos premis, serà, a més, el protagonista d’una acció “sorprenent” de carrer dins del Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real, que tindrà lloc el pròxim 3 de maig.
La codirectora de l’EMTAC, M. Carmen Canós, juntament amb el regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, han presentant els cinc nous cursos que es desenvoluparan al centre, entre els quals destaca la classe magistral de Leo Bassi, que compta amb 12 hores lectives repartides entre els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig i a les quals podran assistir un màxim de 20 alumnes. Tot i això, puntualitza Canós, “els tallers són oberts a tota la ciutadania que hi vulga participar com a oient”.
Abans s’ha programat per als dies 4, 5 i 6 d’abril el curs Les màscares ballen” d’iniciació a la màscara, a càrrec de l’actor de Xarxa Teatre, Jordi Magnieto. En el curs de Xanques de Gonzalo Sanagustín, que s’estendrà durant els mesos d’abril, maig i juny, els assistents aprendran jocs i acrobàcies amb xanques. Fabián García, més conegut com Fanfi, repetirà un curs d’improvisació “després de l’èxit i acceptació aconseguida entre els alumnes l’any passat” i, finalment, un altre dels cursos, “difícils de trobar programats per ací”, serà l’impartit per Haydeé Banales sobre les arts del clown.
La capacitat establida per a assistir a les classes és d’un mínim de vuit alumnes i d’un màxim de 20. Pel que fa a la matrícula, un 75% estarà destinada als alumnes de l’escola i l’altre 25%, per al públic en general. “Són uns cursos que van més enllà dels tradicionals de veu, interpretació i tècnica corporal”, detalla la codirectora de l’EMTAC qui afegeix que, en les sessions, “els alumnes trobaran tècniques i recursos molt diferents a aquells que s’utilitzen habitualment”. Per la seua banda, Ibáñez indica que les classes “tornen a convertir Vila-real en un referent teatral en el panorama cultural” i recorda que l’escola “ja és un exemple en tota la província per la seua aposta per la creació i la formació teatral”.
Per a seguir reforçant aquest posicionament, l’edil avança la intenció d’augmentar el pressupost destinat a l’EMTAC, “perquè el treball formatiu que realitza és vital per a crear nous públics i nous artistes”. Per això, Ibáñez ha agraït “la gran qualitat dels cursos programats, que comptem amb primeres espases i la implicació i participació de les companyies teatrals locals”.