El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat “la celebració de la segona edició del congrés Go Global d’Internacionalització en el mes de juny amb l’objectiu de donar suport a les empreses i convertir-se en un referent en l’àmbit de la internacionalització”.
El conseller ha fet aquest anunci en la clausura de la presentació del programa Global d’Internacionalització, presentat a València. En la presentació han intervingut també el president del Consell de Cambres de Comerç, José Vicente Morata, la directora territorial de Comerç a València, Cristina Martínez, i la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra.
Rafa Climent ha destacat que el Congrés Go Global és una de les principals accions integrades en el Programa Global, un programa liderat per IVACE que estreny encara més la col·laboració amb les cambres de comerç valencianes i amb ICEX Espanya Exportació i Inversions per a mostrar tot el ventall de suports existents en l’àmbit de la internacionalització.
“El programa Global contempla nombroses activitats d’informació, assessorament i acompanyament per a facilitar a les empreses l’accés als programes de suport que desenvolupen les diferents administracions. El nostre objectiu és arribar a més empreses, seguir ampliant el nombre d’empreses que aposten per la internacionalització i contribueixen a l’obertura i a la competitivitat de la nostra economia i el nostre teixit productiu”, ha destacat.
Referent a açò, Climent ha repassat les xifres de comerç exterior i ha felicitat els empresaris per aconseguir posicionar la valenciana com la segona comunitat autònoma de l’Estat més exportadora -amb exportacions que superen els 28.600 milions d’euros- i amb un superàvit comercial superior als 4.800 milions d’euros.
“Crec que tenim motius per a tenir bones expectatives. El nostre comerç exterior representa entorn del 50% del nostre PIB i les empreses exportadores regulars (que han exportat en els últims quatre exercicis consecutius) es xifren ja en 7.391, un 4% més que l’any 2016. Hem de seguir treballant en aquesta línia i per açò, un dels eixos del programa Global és implicar els ajuntaments per a arribar a tots els racons, per a acostar el més possible tots els suports al territori”, ha destacat.
L’objectiu del programa Global -el lema del qual és ‘Sumem per a obrir-te al món’- “és sumar esforços, estar units per a aconseguir optimitzar coneixement, recursos i canals d’informació per a arribar a totes les empreses”, ha explicat.
Climent ha felicitat a les empreses per la seua aposta pels mercats internacionals i ha insistit que “necessitem fer un pas més i creure que tenim molt bons productes, que oferim innovació, disseny, valor afegit.”
Programa Global d’Internacionalització
La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat als assistents el programa Global d’Internacionalització, que concentra els recursos i suports en matèria d’internacionalització.
“Volíem avançar en la col·laboració i oferir un canal únic d’informació -a través d’una pàgina web que es posarà en breu en marxa- pel que les empreses obtinguen la informació i també coneguen a qui s’han d’adreçar per a satisfer cadascuna de les necessitats en la seua estratègia d’internacionalització.
El programa Global aglutina accions d’informació, assessorament, formació i ocupació, xarxa exterior i inversió estrangera.
Un dels eixos del programa se centra a arribar al territori, comptant amb la col·laboració dels ajuntaments, i per açò s’han programat més de 100 accions informatives i formatives en 30 municipis.