L’Alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús, va aprofitar el punt d’Informes d’Alcaldia de la sessió ordinària del ple de febrer per anunciar que eixe mateix dia, 28 de febrer, Marina Salud havia començat a demanar dades d’afluència al Centre de Salut de Pedreguer en el torn de 15,00 a 22,00. És per això que Ferrús va encoratjar a tot el consistori i al públic assistent “a animar a tothom a demanar cites per les vesprades, ja que, si l’empresa que controla la nostra salut ens veu més com a números que com a pacients, haurem de donar-li allò que vol, números”. Va recordar que aquest fet de demanar dades d’afluència a l’ambulatori va ser al juny passat el pas previ per deixar a Pedreguer sense servei d’urgències nocturnes, emprant “com a excusa mercantilista el baix nombre d’atencions durant eixe torn, això sí, mantenint el mateix servei en altres pobles i deixant com a ciutadans de segona als habitants de Pedreguer, a pesar de que allò que Marina Salud recapta per cada pedreguer és el mateix que recapta per qualsevol altre ciutadà d’arreu la comarca, i, tot i això, no tenim els mateixos serveis. Lamentable i indignant”.
En altre ordre de coses, durant la sessió plenària es van aprovar per unanimitat dues mocions, una de suport al model educatiu de la Cappev Marina Alta (ensenyament en valencià de qualitat), sol·licitant la celebració de la XXVIII Trobada d’Escoles en Valencià a Pedreguer; i l’altra sol·licitant a la Direcció de l’Agència Valenciana de Turisme, que reformule la proposta inicial d’amortització de places de personal interí en l’expedient de regulació d’ocupació en curs que afecta directament al CDT de Dénia. Com a moció d’urgència es va aprovar amb els vots de l’equip de govern (l’oposició no va voler votar perquè la va considerar un atac al seu partit) una declaració institucional amb motiu del dia de la dona.
També es va adjudicar, amb el vot en contra del PP, el servei de subministrament d’aigua a l’empresa TECVASA, la proposta de la qual havia assolit un total de 92,01 punts, molt per damunt de la segona (se n’havien presentat 5), que en tenia 75,96. El partit de l’oposició va votar en contra, perquè, segons el seu portaveu, l’empresa no és fiable econòmicament i no els produeix la suficient confiança en el compliment de les millores ofertades. Des de l’equip de govern, el Regidor d’Agricultura, Aigua i Medi Ambient, Josep Puigcerver, va adduir que eixa raó no era suficient per no adjudicar la concessió, ja que s’acomplien al peu de la lletra tots els condicionants legals. I, pel que fa a la fiabilitat, va adduir que “dels polítics depèn que s’acomplisquen fil per randa totes les clàusules del contracte; es farà una control rigorós i periòdic, per evitar que allò que s’oferta quede en paper mullat, com moltes vegades passa per deixadesa del controlador polític”.