Bota al contingut principal

L’equip de govern de l’ajuntament d’Albaida, format pels grups polítics del  Bloc i del PSPV-PSOE, van informar a la ciutadanía, divendres passat al cinema Odeon, sobre la gestió municipal dels darrers dos anys, des que són al cap de l’Ajuntament.

L’Alcalde Josep Albert va informar en primer lloc sobre els fets esdevinguts des de que entraren a governar. Va explicar el procés d’auditoria i seguidament exposà el primer pla de pagament a proveïdors, entre el qual es pogueren abonar una sèrie de deutes pendents i es posaren com a exemple els 116.000 euros de la piscina coberta, 400.000 euros d’orquestres i festes i 360.000 euros de despeses de llum.

També s’exposaren les mesures adoptades al pla d’ajust aprovat en març de 2012 pels 7 regidors que conformaven l’equip de govern (BLOC-Compromís, PSPV i UCiD). A partir d’ací es prengueren una sèrie de mesures com la reducció de la despesa de personal, en eixe sentit, la 1ª tinent d’alcalde Eva  Tormo reconeixia que es troben en un moment de molts sacrificis, “s’ha tingut que reduïr el  nombre de treballadors de 123 a 95 i ens hem vist obligats a portar a terme un expedient de lesivitat per poder atenuar alguns salaris que considerem excessius”, per això va demanar als treballadors de l’ajuntament “ètica i responsabilitat” per a assumir les “retallades corresponents a la situació actual”. Així mateix va relacionar alguns estalvis aconseguits en electricitat, telefonia i carburants.

L’alcalde Josep Albert va explicar la renúncia de l’anterior regidor d’Hisenda, Joan Antoni Juan Perona, qui davant de les dificultats en la gestió diària va preferir passar a l’oposició.

I també s’exposà el segon pla de pagament als proveïdors, de febrer de 2013, a través del qual es podràn liquidar els deutes que el partit popular va deixar pendents amb les associacions locals per un import superior als 220.000€, com els 232.000€ de la redacció del projecte del polígon Sandon, i dels 150.000€ per l’adquisició dels terrenys del circuit de motocròs.

Per altra part, s’explicà el pagament que ha de realitzar l’ajuntament pels préstecs concertats amb els bancs que la corporació va heretar per la mala gestió del Partit Popular i que ascendeix a la quantia de 630.000 euros al 2013 entre capital i interessos.

També parlaren de l’empresa municipal Gestiona i dels seus roïnosos projectes, la qual està en concurs de creditors. A més, es comentaren els més 355.000 euros en factures guardades als calaixos. Entre d’elles estaven els 51.000 € de les màquines d’informació d’internet, els 113.000 € pel lloguer de les màquines de neteja viària, els 35.000 euros de cost del quiosc de la Glorieta, etc. I, a més, van detallar el lloguer que es paga per la gespa artificial del camp de futbol (2.200 euros al mes), amb un cost total de 400.000 €

També es va parlar de la problemàtica del fem, en què la falta d’acord entre la Mancomunitat de Municipis i el Consorci de Residus farà que els ciutadans paguen més del doble en el rebut del fem.

L´equip de govern va voler tancar l´acte amb un missatge positiu, tot i la greu situació econòmic finançera  i els 830.000 euros que la Generalitat els deu en concepte de subvencions i ajudes, nomenant algunes de les actuacions realitzades en el municipi.