Bota al contingut principal

El Grup Parlamentari Compromís, de la mà del Diputat, Fran Ferri i del Síndic, Enric Morera, presentaren a les Corts Valencianes, ahir dimarts 4 de juny una Proposta de Llei que es va tractar a la Comissió de Governació, per buscar una solució a la problemàtica dels més de cinquanta habitatges de protecció oficial, que l´IVVSA disposa al municipi d´Albaida i que resten per vendre. Aquestes vivendes, de dos i tres habitacions, ubicades a la zona residencial dels “Camps de Betilla”, es troben distribuïdes entre blocs de pisos i cases unifamiliars, i van dels 60 metres quadrats fins als 90, incloent garatge i traster. Actualment presenten un seriós problema de seguretat ja que a l’estar en la seua majoria buides, estan sent objecte de nombrosos robatoris. Les conseqüències directes d’aquesta situació són el deteriorament de les cases, hi ha una creixent sensació d’inseguretat en les famílies de les  vivendes que sí estan habitades, i a més, li generen a l’ajuntament un problema afegit pel que fa a la vigilància d’aquesta zona.

A més, recentment l´Alcalde d´Albaida, Josep Albert es va reunir amb l´IVVSA per a transmetre-los la cada vegada més creixent, demanda de la població albaidina per a llogar les viviendes. Segons declaracions de l´ edil, “ Portem dos anys esperant a que l´IVVSA ens done una solució, i és per això que recentment van mantindre una reunió amb ells per sol-licitar la creació d´un conveni en règim de lloguer,  ja que en l´actualitat no hi ha demanda de compra-venda, la gent prefereix llogar abans que comprar, i així ho vam transmetre a l´IVVSA”.

La Proposta amb 6 vots a favor, va estar recolzada pel grup parlamentari d´Esquerra Unida i el Grup Socialista;  va votar en contra el Grup Popular amb 8 vots, argumentant que estan estudiant l´assumpte i que una de les alternatives que s´estan considerant, és destinar els habitatges que resten per vendre a usos socials per a les famílies més necessitades.