Bota al contingut principal

Pasqual Batalla, primer tinent d’alcalde de Compromís a l’Ajuntament de Vila-real i al capdavant de la Regidoria de Normalització Lingüística i Tradicions conjuntament amb el també regidor de Compromís i encarregat de la Regidoria de Cultura, Alberto Ibañez, han aprofitat la IX edició de la Fira del Llibre de Vila-real per a homenatjar el poeta valencià Vicent Andrés Estellés.

La IX edició de la Fira del Llibre de Vila-real ha comptat amb un total de 12 expositors. Enguany com a novetat han triat la plaça del Llaurador de Vila-real per a portar a terme la fira.

Un total de 20 autors han aprofitat el cap de setmana que ha durat la fira per a presentar les seues obres literaries. Tant Batalla com Ibáñez ha posat de relleu que la fira va consolidant-se any rere any.

L’exposició “Vicent Andrés Estellés, cronista de records i d’esperances” ha romàs oberta del 27 de maig fins al 2 de juny a la Casa dels Mundina de Vila-real com a un dels actes d’homentage al poeta valencià en el 20 aniversari de la seua mort.

El 28 de maig va tindre lloc l’acte institucional, a càrrec del vila-realenc Ramon Ferrer -president de  la Acadèmia Valenciana de la Llengua-. També hi van participar Joan Andrés Sorribes, Antoni Pitarch, Susana Lliberós, Vicent Jaume Almela, Manuel Pitarch i Vicent Usó, que van recitar poesies d’Estellés. El dimecres 29 de maig va haver-hi una conferència sobre la vida i l’obra del poeta de Burjassot i també van haver-hi diverses activitats i tallers per apropar-ne la figura a públics nous. La jornada va comptar amb un pregó protagonitzat per la companyia vila-realenca de teatre Els Visitants i una mascletada poètica amb texts d’Estellés.

Finalment, el dijous 30 de maig van presentar el llibre guardonat en el Certamen Literari Ciutat de Vila-real, que enguany l’han atorgat a l’escriptor borrianec Joan Garí Clofent per l’obra El balneari. També van lliurar els XVII Premis Maig de Narrativa Breu, organitzats per l’Associació Cultural El Guitarró i en aquesta edició s’hi han presentat vora 40 treballs provinents de tots els territoris de llengua catalana.