Bota al contingut principal

Les despeses s’inclouen en el pressupost del 2013 aprovat per l’equip de govern.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Burjassot aprova el Pressupost 2013 incloent l’alimentació infantil per al període estival. La modificació de partides permet donar cabuda a una despesa que suposarà engegar un sistema que permeta seguir alimentant els xiquets durant els mesos en els quals estan les vacances escolars. El pressupost consolidat aprovat, que ha comptat amb els vots negatius del PP, ascendeix a un total de 23.671.354 euros.

En el ple extraordinari celebrat hui, l’Equip de Govern (PSPV, Bloc-Compromís i EU) de l’Ajuntament de Burjassot ha aprovat el pressupost de 2013, un pressupost que estava esmenat des de la regidoria d’Educació per a poder modificar partides d’aquesta àrea i donar cabuda a les despeses que suposa l’engegada d’un projecte que permeta donar menjars als xiquets i xiquetes d’aquest municipi durant els mesos de període estival.

El pressupost consolidat aprovat, que ha comptat amb els vots negatius del PP, ascendeix a un total de 23.671.354 euros, i inclou els pressupostos de CEMEF i de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut.

El pressupost partia d’inici amb l’esmena presentada per la regidoria d’Educació, esmena que sorgeix per la situació actual que travessa la societat, i en concret el col·lectiu infantil. Tal com han apuntat en el ple, els serveis tècnics han detectat que existeixen molts casos en els quals el menjar principal i més abundant per a molts xiquets és el que actualment es fa als menjadors escolars, i que així, és impossible donar l’esquena a aquest problema, i per tant urgeix cercar una solució. La modificació de partides permet donar cabuda a una despesa que suposarà engegar un sistema que permeta seguir alimentant els xiquets durant els mesos en els quals estan les vacances escolars.

Un 70% per a serveis a la ciutadania

Tots els portaveus de l’Equip de Govern, així com l’alcalde, han coincidit a ressaltar les línies mestres del pressupost, que es basen en l’austeritat i continuïtat com a principal camí d’execució, el caràcter social dels mateixos com a objectiu de la despesa, i la salvaguarda dels llocs de treball que permeten, al mateix temps, seguir oferint, a tota la ciutadania de Burjassot, uns serveis de qualitat que hi són bàsics per als residents. Aquest pressupost, tal com apunten tots els portaveus, està dirigit, pràcticament en un 70%, a serveis per a la ciutadania, destacant l’augment de les àrees de Benestar Social i Educació, en detriment de les àrees de Festes, Falles i Esports, que són les que més han patit les retallades.

És doncs “un pressupost auster, continuista amb l’exercici anterior, i que es destina principalment a sostenir les necessitats dels ciutadans de Burjassot, cercant fórmules que permeten mantenir serveis públics mitjançant la consolidació dels llocs de treball, i evitant les retallades que molts altres municipis i entitats han practicat per a pal·liar els problemes de la crisi actual”.

Així mateix, en el ple, s’ha aprovat també el text refós del document de revisió del Pla General d’Ordenació Urbana que haurà de ser remès ara a les conselleries pertinents per a la seua aprovació.