Anar directament a les notícies

Compromís és la formació que més propostes i mocions ha presentat en els dos anys de Govern a Ontinyent

Publicat el en Governs amb Compromís

Amb tres regidors, Compromís esdevé el grup municipal més treballador al consistori ontinyentí amb més de 50 propostes i mocions presentades

Compromís, una cooperativa política que integra al Bloc, Iniciativa i Verds, a banda dels adherits, sempre ha tingut clar que a l’Ajuntament d’Ontinyent, l’acció política ha d’estar assentada en quatre potes fonamentals: a banda de la regeneració democràtica, la cobertura social, la reactivació econòmica i la participació ciutadana.

Com equip de Govern, des de Compromís, hem assumit una reducció de més del 20% del salari de l’alcalde, dels regidors i del personal de confiança i una reducció de més de 100.000€ en lloguers amb el trasllat de diverses entitats a edificis de propietat municipal, com ara l’hotel d’associacions, el PROP, entre altres.

Tot i la nostra modesta estructura orgànica i de grup municipal, estem governant i gestionant 8 regidories: Hisenda i promoció econòmica, Educació, Esports i Joventut a banda de les incloses en l’àrea de Sostenibilitat, com son les d’aigües, enllumenat, Agricultura… tot allò el que integra Medi Ambient.

El grup polític municipal de Compromís, ha presentat governant, fins al moment, 51 propostes i mocions, aprovades totes que han passat pel plenari municipal, sobretot pels dos grups progressistes que ens acompanyen al consistori. (Adjuntem annex amb el registre de propostes i mocions amb data i expedient).

Des de Compromís hem recolzat la reactivació dels consells de participació ciutadana, així com la revisió de la mateixa carta de participació ciutadana. Com a gestors de l’àrea de Sostenibililtat, hem afavorit la bonificació de les taxes de fem i aigua per a les famílies amb menys recursos. Mitjançant diferents mocions, hem impulsat la creació del Banc d’aliments, el Banc de llavors i la comissió de desnonaments, entre altres, impedint en el cas de la possible pèrdua de vivenda, que la policia local intervinga en cap d’aquestos fatídics, problemàtics i injustos desnonaments.

Com a exemple, l’Ajuntament d’Ontinyent va aprovar en gener de l’any passat, la moció presentada per Compromís, amb l’única oposició del PP, la declaració de la ciutat com a zona lliure d’aliments transgènics, que ha permés que la creació del banc de llavors segueixca fent camí.

Hem estat sempre d’acord en l’augment en la consignació dels convenis de les associacions i entitats que estan al costat dels menys afavorits, com ara CRIS/ADIEM, AFAO, Creu Roja, etc.

Pel que fa al Pla d’ocupació, el Govern d’Ontinyent del que formen part activament en la promoció econòmica, l’Ajuntament el que ha volgut, és ajudar, per crear llocs de treball amb la inclusió als pressupostos d’una partida econòmica destinada a la inserció laboral d’aturats de llarga duració i en perill d’exclusió social.