Bota al contingut principal

Davant la proposta del portaveu del Partit Popular a Muro realitzada mitjançant roda de premsa respecte a la ubicació dels alumnes del Bracal al Centre Social Matzem, el Govern Municipal es veu en la necessitat de contestar a la mateixa també a través dels mitjans de comunicació.

Al respecte, cal assenyalar que aquesta proposta només té la finalitat de desviar l’atenció pública social i desviar-la del problema que té la població murera i és la mancança d’un nou col·legi públic, el nou Bracal. Això demostra que la Conselleria d’Educació i el mateix Partit Popular “no volen ni tenen intenció de construir el nou col·legi, si no, no es proposaria aquesta alternativa, descabellada, després de sis cursos patint els barraconsen paraules de l’alcalde de Muro, Rafa Climent. A més ha afegit “denota una falta de coneixement de les infraestructures de la vila i els serveis que es dona en cadascuna d’elles”. En el cas del Centre Social el Matzem; No hi ha capacitat per albergar a tots els alumnes. Només es disposa d’onze aules i com a mínim en farien falta 18, sense comptar altres estàncies com biblioteca, sala de professors, despatxos, etc. A més, de condicionar degudament el pati i posar totes les mesures de seguretat necessàries.

El Centre Social Matzem es va inaugurar en 2003 i hi ha signat un “conveni amb la Conselleria de Benestar Social” on s’especifica que el centre social ha de mantenir-se com a tal durant per a poder canviar l’ús d’eixe centre. Les activitats i entitats que al Matzem s’allotgen com Benestar Social, la FPA, tallers, el Tapis, etc no es podrien ubicar en altres estàncies.

Per a l’alcalde de Muro, Rafa Climent, hi ha una sèrie d’incongruències del que pretén el PP de Muro i l’únic objectiu de desviar l’atenció per la inoperància del seu partit al front de la Generalitat i de la Conselleria d’Educació. No hi ha intenció de fer el nou col·legi. Quan es va enderrocar ens van assegurar que en dos anys estaria construït el nou centre. Portem sis cursos de promeses incomplides per part de la Conselleria d’Educació. No hi ha data ni projecte perquè ells mateix ho van paralitzar”, ha subratllat. “Si el PP de Muro estiguera preocupat més pels alumnes que per la mala imatge que està donant la Conselleria d’Educació el que hauria de fer és una gestió política autèntica i fer pressió davant la Generalitat, no desviar l’atenció d’aquesta manera”.