Bota al contingut principal

l’Ajuntament d’Ontinyent, mitjançant el Departament de Serveis Socials, ha aprovat les beques per a llibres de text i escoletes infantils per al proper curs 2013-2014 als col·legis públics, concertats i escoletes infantils de la ciutat. Aquestes beques van destinades a mantenir la cobertura social que ha deixat de costat el Consell, que és qui té les competències i responsabilitats per cobrir-les, malgrat que les retallades i els incompliments de compromisos per part de la Conselleria d’Educació en aquest tema s’arrosseguen des de l’any 2010.

Des de la Regidoria de Política Social i Ciutadania s’ha  criticat les notícies aparegudes a diferents mitjans d’informació que apunten a que la Conselleria d’Educació, als quals la pròpia consellera Maria José Català confirmava que Educació posarà limitacions a les beques de llibres i les destinarà solament als casos d’extrema necessitat, i que hi haurà canvis importants en la convocatòria i la partida econòmica destinada a aquestos.

El Regidor d’Educació, Pepe Pla, ha recordat que “en agost ja vam advertir d’esta situació i els nostres temors s’han fet realitat, el PP segueix desmantellant l’educació pública i això li eixirà car al futur de la societat valenciana”. Pla recorda que el deute acumulat des de 2011 amb famílies i llibrers per part del Consell és de 47 milions d’euros, “una morositat que s’estén també a altres ajudes com les de menjador i transport, en una situació d’atac constant al dret a una educació universal, un atac que respon a una decisió política per limitar l’accés a la formació. Des del Govern d’Ontinyent pensem que l’educació ha d’estar a l’abast de tots, i no sols d’uns pocs, i l’Ajuntament assumirà el pagament d’estes beques socials per  a llibres de text i escoletes infantils, però és la Conselleria qui té unes competències i unes responsabilitats que no deu i no pot eludir”, destacava.