Bota al contingut principal

El consistori municipal sufragarà entre 100 i 250 euros per estudiant, depenent de l’etapa educativa.

L’Ajuntament d’Almussafes acaba d’anunciar que farà front a la totalitat del cost dels volums de les etapes d’Infantil, Primària i Secundària, sense ajudes supletòries per part de cap altra administració, donada la inexistència de la publicació de les beques per part de la Generalitat Valenciana.

La tornada a escola i el gran volum de despesa que se’n derivada i que tants maldecaps genera en les famílies, ofereix una nova cara en la localitat riberenca d’Almussafes, ja que els pares i mares dels alumnes empadronats en la població tenen assegurada la gratuïtat dels llibres de text dels seus fills per al present curs educatiu 2013-2014. L’Ajuntament acaba d’anunciar que farà front a la totalitat del cost dels volums de les etapes d’Infantil, Primària i Secundària, sense ajudes supletòries per part de cap altra administració, donada la inexistència de la publicació de les beques per part de la Generalitat Valenciana. El consistori municipal sufragarà entre 100 i 250 euros per alumne matriculat en els centres educatius del municipi o de fora d’aquest, depenent de l’etapa educativa en què es trobe escolaritzat

El passat curs educatiu 2012/2013, els llibres de text dels estudiants empadronats a Almussafes es van sufragar íntegrament per l’Ajuntament, atés que la Generalitat Valenciana va eliminar el bollibre d’Infantil i Primària, encara que va quedar pendent el cobrament per part dels pares i mares de les beques de la Generalitat, així com la seua entrega a la respectiva AMPA. “Iniciant un nou curs educatiu, a aquells pares que se’ls havia adjudicat la beca encara no han rebut ni un sol euro de l’administració autonòmica i aquest fet ens ha obligat a fer front al 100% del cost, per primera vegada des de la instauració del bollibre”, comenta la regidora d’Educació, Elia Alepuz.

Campanya de reciclatge i reutilització de llibres

A pesar d’això, les arques municipals no s’han vist molt minvades, ja que com a conseqüència de la col·laboració brindada pels pares, mestres, AMPAs i centres educatius, la Primera Campanya de reciclatge i reutilització de llibres que es va impulsar el passat any ha permés mantindre el cost total del gasto, que ha ascendit a 150.000 € als alumnes dels centres educatius del poble, la mateixa quantia econòmica per a les arques públiques quan encara existia el bollibre, “un fet que demostra l’èxit en l’eficiència de la gestió dels diners públics”, destaca l’edil.

En concret, el consistori municipal cobrirà la completa gratuïtat dels llibres de text per als més de 1.200 alumnes d’Almussafes escolaritzats en els tres centres públics educatius del municipi, mantenint així mateix la beca dels alumnes escolaritzats en centres forans.

Ahir es va iniciar la distribució dels llibres de text en el col·legi públic Almassaf i demà serà l’AMPA del Pontet la que comence amb l’entrega dels volums. La campanya de repartiment dels llibres, així com els possibles canvis o devolucions conclourà divendres que ve dia 6. A cada un dels pares i mares dels alumnes se’ls està fent entrega de la carta informativa redactada per la mateixa regidora d’Educació, en la qual explica el resultat de la iniciativa del reciclatge, així com l’assumpció per part del consistori municipal del 100% del cost dels llibres de text, entre altres qüestions.