Bota al contingut principal

L’Ajuntament organitza avui dijous a la Casa de la Cultura a les 7’30 de la vesprada una assemblea informativa dirigida a empreses i comerços de la ciutat per a explicar els procediments administratius que cal seguir a l’hora d’adherir-se al Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes (POCAP).

L’Ajuntament s’ha dirigit a 456 empresaris i comerciants per a confirmar-los de l’adhesió al POCAP, cosa que s’ha pogut fer gràcies al treball d’actualització de la base da dades, aboseleta, que ha dut a cap la Regidoria de Foment.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, el regidor de Foment Local, Josep Llàcer i els tècnics de la Regidoria explicaran als assistents els detalls del Pla i tractaran d’aclarir els possibles dubtes dels empresaris i comerciants. L’objectiu és facilitar al màxim l’èxit d’implantació d’un projecte que permetrà contractar fins a 80 veïns desocupats de la localitat.

Jordi Joan ha manifestat que “l’interés prioritari d’este Ajuntament és que els 90.000 euros del Pla d’Ocupació Conjunt, dels quals 30.000 euros els posa Tavernes, es queden en la ciutat i generen ocupació. Per això ens dirigim directament als beneficiaris de les ajudes, empresaris i comerciants per a fer possible que el nombre de contractacions dels veïns siga els màxim possible. Pensem que si tot este procés arriba a bon port serà un benefici mutu entre el teixit industrial i comerciant i els treballadors amb dificultats”.

Tavernes aporta 30.000 euros al POCAP i la Generalitat i la Diputació altres 30.000 cadascun. Les contractacions que es facen seran subvencionades fins aun màxim de 1.125 euros per treballador, per un període mínim de 3 mesos, amb una jornada mínima de 25 hores setmanals i són subvencions finals a empreses o entitats amb personalitat jurídica pròpia.

Els treballadors hauran d’estar desocupats i inscrits de forma ininterrompuda com a demandants de treball des de l’1 de març de 2013. La concessió de les subvencions s’efectuarà en règim de concurrència competitiva. Es donarà preferència a la major durada del contracte proposat, contractar majors de 45 o menors de 30 anys, major percentatge de desocupats de llarga durada, major nombre de desocupats que es contracten i data d’entrada de la sol·licitud en l’Ajuntament.