Bota al contingut principal

El regidor de Compromís, Xavi Ochando, ha anunciat aquest matí que des del departament de Joventut conjuntament amb el d’Educació assumiran el cost de la part de la beca Erasmus que fins aquesta setmana s’havia compromès el Ministeri d’Educació. L’Ajuntament de Vila-real crearà una nova línea d’ajudes per a fer front a les retallades en les Beques d’Erasmus per part del govern del Partit Popular.

El regidor de Compromís, Xavi Ochando, explicava de la importància de les beques Erasmus “Des de la Regidoria de Joventut estàvem treballant en una línea d’ajudes complementàries per als joves vila-realencs que cursen part dels seus estudis universitaris a Europa gràcies a les Beques Erasmus per al proper curs. Des de Compromís considerem vital aquestes beques que ens ajuden a construir una Europa més social i dels pobles, ajuden als joves no només aprendre altres idiomes sinó a construir una visió més cosmopolita, urbana i multicultural”.

Ochando lamentava l’atac a l’Educació del Ministre Wert “No podem tolerar la última retallada en Educació, a més feta en nocturnitat i premeditació. Malauradament, amb els governs del Partit Popular no podem organitzar-nos i treballar bé les nostres polítiques; ja ens va passar amb les beques dels llibres de text, que varem haver de buscar solucions des de Serveis Socials, i ara el PP torna a fer el mateix. Sense avisar, amb el curs començat, i en aquest, amb els joves ja estudiant a Europa veuen com la única sortida que els dóna el Wert és amb les maletes i sense bitllet de retorn. El fet és gravíssim ja que hi haurà joves que sense la beca del Ministeri no poden continuar cursant a l’estranger els seus estudis tant i com havíem planejat”.

El regidor Ochando concloïa “Des de l’Ajuntament de Vila-real no podem deixar que cap jove deixe d’estudiar, o haja de passar-ho malament per la manca de planificació del govern de Rajoy. A més, és un atac més a les classes treballadores ja què només els fills de pares rics podran estudiar a l’estranger com fa vint anys”.