Bota al contingut principal

Com que no és alié a esta problemàtica, l’Ajuntament de Tavernes s’ha posat en contacte amb organismes dependents de la Generalitat Valenciana, com ara Sanitat i Medi Ambient. L’ajuda obtinguda d’estes entitats ha estat molt reduïda. A banda d’açò, l’activitat d’on probablement vénen les olors i els fums ha rebut autorització de la Conselleria d’Infraestructures i Medi Ambient.

L’Ajuntament de Tavernes ja fa temps que treballa per a donar una resposta que beneficie la població, tot i que entén que amb l’ajuda de les administracions supramunicipals abans esmentades, que són les que tenen més mitjans i competències, tot hauria d’haver sigut més fàcil.

D’esta manera, l’Ajuntament, amb els seus propis recursos fa temps que actua amb la finalitat de recollir tota la informació possible per a poder actuar des del municipi mateix.

Així, l’Ajuntament ha estat en contacte tant amb experts de la Universitat Politècnica de València com de la Universitat de València, que varen proporcionar unes membranes per a analitzar els fums i les olors que respirem a Tavernes. Els resultats van ser negatius i, per tant, s’han de fer estudis més especialitzats i molt més costosos.

L’Ajuntament en estos moments està tractant este tema amb consultores especialitzades i amb un equip investigador de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Des de la Regidoria de Medi Ambient es pretén aprovar una ordenança municipal que regule el tema dels fums i de les olors, que permeta actuar seguint el model de referència de l’Ajuntament de Picassent.

La Policia Local de Tavernes alça acta cada dia, des de fa mesos, de tots els episodis de fums i olors detectats, alhora que també arreplega les queixes que els ciutadans fan arribar a l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Tavernes es solidaritza amb totes aquelles persones que han patit algun tipus d’assetjament pel simple fet de denunciar les males olors i el fum que respirem en la ciutat.

Així mateix, vol manifestar que estem davant un problema complicat i delicat, ja que no existeix cap estudi científic que demostre o acredite la nocivitat dels fums i les olors per a les persones.

Hem de tindre en compte que l’Ajuntament de Tavernes representa l’interés general i que, sabedors que la salut és el més important, manifesta que no podrà actuar mentre no tinga la plena seguretat que les accions que inicie siguen conformes amb la legislació vigent, a fi d’evitar qualsevol acció de responsabilitat patrimonial derivada d’una possible acció contundent.