Bota al contingut principal

Fer esport a Ontinyent en 2014 va a ser encara més barat. Així serà després que el plenari municipal haja aprovat les noves ordenances d’ús del Poliesportiu Municipal, a les quals el Govern d’Ontinyent ha contemplat l’eliminació del carnet d’usuari (que costava 20 euros anuals) combinat amb la congelació dels preus d’ús de les pistes i la piscina en les tarifes de menor import de cada modalitat (les contemplades fins ara amb el descompte per als usuaris del carnet), mantenint a més a més els descomptes a menors, famílies nombroses, usuaris del carnet jove i discapacitats.

Així ho explicava aquest matí en roda de premsa el Regidor d’Esports, Pepe Pla, qui destacava que esta nova millora econòmica en l’accés a les instal·lacions “que ja eren de les més econòmiques que es podien trobar” s’ha d’interpretar al marc “de l’esforç que pensem que s’ha de fer per a potenciar els beneficis que té per a la societat la pràctica esportiva des de múltiples aspectes, perquè millora la salut física i mental de les persones i l’educació dels nostres fills i filles”.

Per això, explicava Pla, s’ha contemplat esta nova rebaixa, “que deixa els preus en uns mínims que havem de mantenir per a fer front al dèficit econòmic que genera el poliesportiu, però que compensem amb el superàvit en eixes i altres àrees”.

D’aquesta manera, continuava “la gent pagarà sols per allò que utilitze”, amb l’única excepció de les pistes d’atletisme i el gimnàs, per als quals existirà un abonament de 20 euros anuals, “una xifra que pensem que no es que siga econòmica, sinó molt econòmica”. Quant als esportistes federats, podran fer ús de les instal·lacions en les activitats dels seus clubs a un preu de 28 euros a l’any, “una xifra que, com l’eliminació del carnet, va ser consensuada i debatuda al Consell Municipal d’Esports en ares de la transparència que no sols prediquem al Govern d’Ontinyent, sinó que practiquem”.

Per altra banda, i davant l’allau de sol·licituds registrat per a l’edició d’enguany de les Escoles d’Estiu, en 2014 la inscripció en aquestes es segmentarà en tres quinzenes al cost de 20 euros per quinzena, “per tal que els qui s’apunten realment facen ús del servei, i per a que puga accedir la màxima gent possible”, apuntava el regidor.

Pepe Pla feia per últim una crida a la ciutadania “a que vinga i faça esport, perquè el Poliesportiu és sa casa”, puntualitzant que “això sí, com sa casa que és, s’ha de mantenir el més neta possible i no fer res que un no faria allà on viu. Mantenir el Poliesportiu en les millors condicions possibles és una tasca per a la que necessitem que la gent col·labore amb el personal del Poliesportiu, tots volem trobar les instal·lacions en el millor estat possible, i hem de ser conseqüents i posar de la nostra part per aconseguir-ho”, concloïa el Regidor d’Esports.