Bota al contingut principal

Des de Compromís Vila-real volem recordar i aclarir davant l’opinió pública,  que fou al plenari del 28 de febrer del 2011 quan aleshores la regidora i portaveu del BLOC, Maria Gràcia Molés, preguntava on havien anat a parar les entrades valorades en 9.600 euros que constaven com a facturades a l’Ajuntament de Vila-real en concepte de “Correguda de Bous de la Beneficència”.

Durant la sessió plenària, tal com consta en l’acta, demanàvem saber també per què i qui havien sigut els beneficiaris d’aquelles entrades comprades amb diners públics. La resposta fou la mentida, tal i com després s’ha demostrat, ja que el PP popular contestava que eixa factura havia arribat per error a l’Ajuntament i que no s’havia efectuat cap despesa, es més, tot i que apareixia en la relació de factures, els responsables afirmaven que s’havia tornat la factura a la Diputació de Castelló.

Tot i això, l’actual Secretaria Comarcal de Compromís, Maria Gràcia Molés, aleshores regidora pel BLOC, ja havia sol·licitat per escrit conèixer detalls, i en un escrit remés per la intervenció de l’Ajuntament, es detallava que la factura provenia de la O.A.L Escola Taurina de Castelló i que en febrer, tot i que la factura era de juny del 2010, corresponia a l’àrea d’Òrgans de govern i estava tramitada. “Clausell mentia aleshores, i contínua mentint ara, és lamentable i reprovable que avui encara conserve l’acta de regidor, tot i que afortunadament ja no té delegacions”, declaren des de Compromís Vila-real.

Al 2010 i en la presentació del cartell taurí, era el propi vice-president de la Diputació Francisco Martínez, qui recordava, tal i com consta a la premsa d’aquell any, que la Correguda de la Benificiència era “la gran cita benèfica de la província de Castelló”. I afegia: “afortunadament, també en temps de crisi, els ajuntaments de la província s’han bolcat en la petició d’entrades. Voldria destacar que en 15 anys de direcció de Carlos Fabrà de la Diputació, la venda d’entrades sempre s’ha situat al voltant dels 60.000 euros o més”.

Cal també destacar que l’ONG destinatària d’aquella correguda de bous de la Beneficència era “Contigo Colombia”, dirigida aleshores per German Fernàndez Pinto, qui recentment ha estat acusat de  repartiment irregular de menjar procedent del Fons Europeu de Garantia Agraria (FEGA) i qui també va estar vinculat a Blasco i a la trama actualment en investigació de malversació de fons de cooperació internacional.

Des de Compromís Vila-real, volem ressaltar que foren molts els descrèdits i acusacions que haguérem de suportar per part d’un Partit Popular a Vila-real que volia de totes totes mantenir aquesta trama encoberta i que es mostrava sumís a les ordres de Carlos Fabra. Tal era la submissió que no va dubtar a enganyar i mentir en diversos plenaris a la ciutadania i a l’oposició per tal d’encobrir actes que avui són susceptibles de frau i malversament de diners públics.