Bota al contingut principal

 Compromís va destacar que la posada en funcionament de les primeres ràdio i televisió públiques estrictament valencianes l’any 1989 va representar una oportunitat històrica per a dotar al País Valencià d’una ferramenta fonamental de foment de la nostra llengua, cultura, i tradicions, a la parell oferira un servici públic bàsic a la ciutadania com un mitjà informatiu plural i pròxim. Així mateix, destacaven en la moció, “suposava un pas més per a enfortir l’autogovern dels valencians, donant un suport directe als nostres senyals d’identitat”.

“Encara que RTVV no ha demostrat ser plural, sinó totalment partidista, entenem que és necessari mantindre el nostre senyal d’identitat amb una ràdio i una televisió que verdaderament complisquen els eixos centrals que van donar sentit a la seua creació”, va destacar el portaveu de Compromís, Jesús Salesa, durant el debat de la moció. Argument que compartia amb el portaveu del PSPV, Antonio Rodríguez, el qual va qualificar de “atac brutal a la nostra cultura i a la nostra terra el tancament de RTVV”.

Compromís va criticar la mala gestió política de la televisió i ràdio públiques per part de les diferents direccions que ha conduït a una fallida econòmica, d’audiència i de credibilitat. El resultat va ser que el passat dia 9 de febrer, amb un forat econòmic brutal i uns índexs d’audiència ínfims del 4%, el  Consell culminara un expedient de regulació de l’ocupació que va afectar 1.183 treballadors, “un procés desautoritzat pels tribunals i que atenta, inclús, contra els drets fonamentals dels treballadors”. “El Consell ha utilitzat la sentència del Tribunal Superior de Justícia per a dur a terme el tancament d’una entitat que, segons els professionals dels mitjans audiovisuals és viable i necessària”, van destacar. Per tot això, insten al Govern de la Generalitat a mantindre una RTVV pròxima, plural i imparcial com un servici públic per a la defensa i l’ús de la nostra llengua i el coneixement de la realitat territorial, cultural i de cohesió social.