Bota al contingut principal

Els vora 25.000 exemplars i documents que formen la Biblioteca d’Estellés, els estan traslladant a la Casa de la Cultura, lloc on es troba la seu de la Fundació Vicent Andrés Estellés.

El despatx d’alcaldia de l’Ajuntament de Burjassot va albergar, divendres passat, 15 de novembre, la signatura del contracte per a la compra definitiva de la biblioteca personal del poeta Vicent Andrés Estellés. La signatura, per part de l’alcalde, Jordi Sebastià i dels fills del poeta, suposa l’adquisició de l’important llegat que va deixar el poeta de Burjassot i arriba després del conveni signat entre el Consistori i la Diputació de València, el 20 de setembre, a través del qual la Diputació ajuda a l’Ajuntament amb 70000 euros per a l’adquisició.

En aquests dies, els vora 25.000 exemplars i documents que formen la Biblioteca de Vicent Andrés Estellés, els estan traslladant a la Casa de la Cultura, lloc on es troba la seu de la Fundació Vicent Andrés Estellés. Serà allí on es duguen a terme, a partir d’ara, els processos de catalogació i indexació de tot el llegat del poeta. Es tracta d’un amplíssim repertori de llibres, alguns d’ells primeres valuoses edicions, molts altres dedicats pel propi Estellés o regals que altres personalitats van fer en el seu moment al poeta. També hi ha fotografies i obres gràfiques de reconeguts artistes valencians inspirades en la poesia de l’escriptor de Burjassot.

“No menys importants -ha destacat l’alcalde, Jordi Sebastià- són les incomptables anotacions, comentaris i notes al peu, escrites del puny i lletra d’Estellés en els seus llibres que, en si mateix també constitueixen un gran llegat i una valuosa aportació a l’estudi de l’obra i la personalitat d’Estellés”.

L’alcalde també ha destacat que “amb aquesta adquisició, l’Ajuntament fa un pas més en el seu afany de promocionar i donar vàlua a l’obra del poeta més important des d’Ausiàs March, encara dins de l’any Estellés, dedicat a la seua figura i a la seua obra. Ara, una vegada catalogat i indexat, tot aquest llegat estarà a la disposició dels estudiosos i investigadors. A més, se sap que la valuosa biblioteca del poeta conté algunes obres inèdites que podrien passar a ampliar el llegat literari d’Estellés”.