Bota al contingut principal

La regidoria de Serveis Socials que dirigeix Mònica Alvaro ha posat en marxa un taller prelaboral que on 12 persones es formen en la reutilització de residus, sostenibilitat i coneixement del medi ambient que, “en un futur, els podrà servir per aconseguir una eixida laboral real”, segons ha detallat la regidora de Compromís qui indica que es tracta d’un programa pilot “amb el que estem rescatant a 12 persones de caure en l’exclusió social, ajudant-los i orientant-los en un perfil professional que, el dia de demà, els pot ser molt útil”. En aquesta mateixa línea destaca que, “en aquests moments, hi ha tot un món laboral per explotar en aquest àmbit i Vila-real, com a ciutat preocupada per un desenvolupament sostenible i respectuós amb el medi ambient, ha de fer tot el possible per incentivar i promoure polítiques verdes en la ciutat”.

Els 12 alumnes d’aquest primer programa reben, actualment, una beca de 12 euros per assistència al dia i tenen unes pràctiques formatives i laborals en el sector del medi ambient que consisteixen en classes teòriques on aprenen coneixements generals i uns tallers pràctics per a saber gestionar i reutilitzar els residus tèxtils, aparells elèctrics, mobles, etc.

“De moment aquest és un primer programa pilot amb el que estem ajudant a 12 persones, però la idea és que aquest tipus de programes i projectes es puguen ampliar” segons ha assenyalat la regidora Alvaro. “Es tracta d’un projecteque pensa no sols en la integració i cohesió social sinó que a més és una clara aposta pel futur de la ciutat i les persones”.

El pressupost que Serveis Socials ha destinat al taller prelaboral ha estat de 26.500 euros, es va fer una contracció oberta i, finalment, l’empresa adjudicatària va ser  la Fundació Tots Units al tractar-se d’una empresa de reinserció social. Els 12 usuaris han estat derivats pels tècnics de Serveis Socials i es tracta d’un curs que es va iniciar el passat 25 d’octubre i que té una durada de 6 mesos.